Valokuva Jouni Hiltunen/Katharsis Films 2016

TÄYNNÄ! Alakoulukino: Matka merelle

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Vuotalo

Luontoelokuvassa Suomenlahdella kohtaavat runsas meriluonto, monipuolinen eläimistö sekä meren tilaa tarkkailevat ja siihen vaikuttavat ihmiset.

Näytös on täynnä. Seuraa Vuotalon tiedotusta ensi syksyn alakoulukinoista.

Matka merelle -elokuva kuljettaa katsojan yhdelle maailman kauneimmista merialueista. Suomenlahti on paitsi kolmen hyvin erilaisen rantavaltion yhteinen meri, mutta myös geologiansa ja eläimistönsä puolesta ainutlaatuinen merialue. Suomenlahtea on sanottu myös yhdeksi maailman saastuneimmista merialueista.

Jouni Hiltusen ohjaamassa luontoelokuvassa Suomenlahdella kohtaavat runsas meriluonto, monipuolinen eläimistö sekä meren tilaa tarkkailevat ja siihen vaikuttavat ihmiset. Henkilöiden tarinat ovat sekoitus lintutieteilijän ja merentutkijan intohimoa sekä pienen pojan uteliaisuutta jälkipolville periytyvää merta kohtaan.

Jouni Hiltunen halusi näyttää pojalleen nuoruutensa Suomenlahden, jonka vesi oli kirkasta ja luonto monimuotoinen. Minkälainen tuo aiemmin paratiisina näyttäytynyt meri on nyt, vuosikymmeniä myöhemmin?

Elokuvaan liittyy Koulukinon oppimateriaali, jonka voi ladata sivuilta www.koulukino.fi. Oppimateriaalissa on omat osuutensa 1.-2. luokille sekä 3.-6. luokille.

Kesto: 78 min
Kieli: suomi
Ikäsuositus: S
Vapaa pääsy alakoululuokille. Pakolliset ennakkoilmoittautumiset luokille ma 17.1. alkaen kultus.fi.
Koronarajoituksista johtuvat muutokset ovat mahdollisia.