Valokuva Jussi Hellsten

Taaperoiden taideneuvola | TÄYTEEN VARATTU

Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
Maunula-talo

Taaperoiden Taideneuvola starttaa Maunula-talolla. Taideneuvolat innostavat helsinkiläisiä vanhempia ja lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä.

Neuvola antaa ideoita taiteen kohtaamiseen kotona arjen keskellä. Taideneuvolan opetukseen voi osallistua silloin kun se itselle sopii, kaikilla kerroilla tai vain jollain. Toiminta on maksutonta.

Jokaisella kerralla on oma teemansa, jonka ohjaamana taidetta lähestytään eri tekniikoilla. Maunulan 1,5–3-vuotiaiden taideneuvolassa keskeistä on materiaalien tuntu, värilaborointi, aistimukset ja leikki.

Opettajana Jenna Saarinen. Opetuskerroille mahtuu kuusi aikuinen-lapsi-työparia. Ennakkoilmoittautumiset: [email protected] (täynnä). Osallistujille sotkua sietävää vaatetta ylle.

 


Kevään Taaperoiden Taideneuvolat Maunula-talossa: 

 9.3. Kaali, kiisseli ja Kandinsky

Maalaamme Wassily Kandinskyn väritutkielman innoittamana lukuisia ympyröitä syötävän herkullisin sävyin.
 

16.3. Tähtikirkas yö

Moniaistinen taideleikki Vincent van Goghin teoksen inspiroimana. Perunajaho pöllyää ja muuttaa muotoaan värinesteisiin sekoitettuna. Väri vaihtuu sinisestä vihreän kautta keltaiseen ja ekoglitterin kimallus viimeistelee kokemuksen.

 

23.3. Valööriä elämään!

Maailman ilmatieteen päivänä tutkimme sääilmiöitä maalaustaiteessa ja toteutamme teoksen asteittain tummenevilla sävyillä.

 

6.4. Metsänpeitto

Tutkimme suomalaiseen metsään kytkeytyvää symboliikkaa. Tunnustelemme luonnonmateriaaleja ja maalaamme niillä huopakankaalle metsittynyttä maisemaa.