Valokuva Galleria Duetto (c) Tomi Hyttinen

Taiteilijakirjanäyttely

Kalevankatu 15, 00100 Helsinki
Galleria Duetto

Haitari, leporello, kirjaveistos, laatikko, uniikki, editio – mikä? Määrittelyjä kaihtava taiteilijakirja on taideobjekti, taiteilijan luomus

Haitari, leporello, kirjaveistos, laatikko, uniikki, editio – mikä? Määrittelyjä kaihtava taiteilijakirja on taideobjekti, taiteilijan luomus, joka usein on muodoltaan kirjankaltainen. Se taipuu kuitenkin moneen muotoon ja esitystapaan. Osaa taiteilijakirjoista voi selata, osaa katsoa ulkoapäin ja molempia omalla tavallaan lukea, olipa kyseessä sivuja sisältävä, abstrakti, esittävä tai veistosmainen taideteos, kuvia, tekstiä tai vain muotoa.

Galleria Dueton kuratoidussa taiteilijakirjanäyttelyssä on mukana 25 Suomessa, yksi Ahvenanmaalla sekä kolme Iso-Britanniassa ja kolme Norjassa työskentelevää taiteilijaa, omilla ja yhteisteoksilla. Ensimmäistä kertaa Suomessa esitellään myös pohjoismainen kokoelma Bibliotek Nordica (2019), jossa on 82 A6-kokoista taiteilijakirjaa Islannista, Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta valituilta taiteilijoilta.

Näyttelyn taiteilijat:

Elisa Alaluusua (UK/FI), Maija Albrecht, Kristoffer Albrecht, Sarah Bodman (UK), Pirjetta Brander, Nancy Campbell (UK), Codex Polaris: Rita Marhaug (NO), Imi Maufe (NO/UK) ja Randi Annie Strand (NO), Synnöve Dickhoff, Jaana Erkkilä, Tomi Hyttinen, Eeva-Liisa Isomaa, Juha Joro, Olof Kangas, Cia Karlsson, Heini Korhonen, Inari Krohn, Janne Laine, Ulla Liuhala, Elisa Matikainen (Ahvenanmaa), Antti Nylén & Bokeh-taiteilijat Martti Jämsä, Merja Kokkonen ja Kaija Rantakari, Kaija Poijula, Vaula Siiskonen, Emilia Tanner, Irma Tonteri, Tarja Turpeinen, Senja Vellonen sekä Bibliotek Nordican taiteilijat (DK, FI, IS, NO, SE).

Galleria Duetto

20.7.-14.8.2022 ti-pe klo 11-17, la-su klo 12-16

Vapaa pääsy

Sulje