Valokuva Harakan Taiteilijatalo (c) Marika Maijala

Taiteilijoiden saari 2023

Taiteilijoiden saari 2023 on 28 taiteilijan ryhmänäyttely, joka levittäytyy Harakan saaren rakennuksiin, poluille ja rannoille.

Taiteilijoiden saari 2023 on 28 taiteilijan ryhmänäyttely, joka levittäytyy Harakan saaren rakennuksiin, poluille ja rannoille. Näyttelyn taiteilijat työskentelevät Harakan Taiteilijatalossa ja näyttelyn kuratoi kuraattoriduo Anna Jensen ja Eliisa Suvanto. Näyttely on jatkoa vuonna 2021 järjestetylle Taiteilijoiden saari -näyttelylle.

Saari on paikka, mutta se on myös aika, etäisyys, kesto, tunnelma, äärimmäisyyksien pakopiste, pysyvyyden ja muutoksen leikkauskohta, ja poliittisten päätösten kohde. 

Nämä käsitteet muodostavat temaattisen lähtökohdan ryhmänäyttelylle, joka syntyy saareen luonnon ja ympäristön ehdoilla, vuorovaikutuksessa taiteilijoiden ja saaren kanssa, olemassa olevaa hyödyntäen ja edellisen ja entisen päälle rakentaen.

 

Taiteilijat: 

Sirkku Ala-Harja, Annette Arlander, Pira Cousin, Lotta Djupsund, Aino Favén, Noora Geagea, Kalle Haapala, Siiri Haarla, Iiris Hälli, Olof Kangas, Liisa Kallio, Osmo Kivimäki, Kastehelmi Korpijaakko, Anni Leppälä, Pekka Luhta, Marika Maijala, Päivi Maunu, Soili Mustapää, Heikki Mäntymaa, Tuula Närhinen, Tuomo Rainio, Harriina Räinä, Kaisa Salmi, Johanna Suonpää, Petra Vehviläinen, Virpi Vesanen-Laukkanen, Kari Yli-Annala, Aoi Yoshizawa.

 

Harakan saari

1.–30.9.2023 ti-pe klo 13–18, la-su klo 12–17 
Avajaiset 1.9. klo 17-21

Vapaa pääsy