Valokuva Kari Ruonela

Talviloman yhteisöllinen taideteos

Linnanrakentajantie 2, 00880 Helsinki
Hertsin nuorisotila

Virkkaamme korallitaideteokseen osia, joka tulee esille Helsinki Biennaaliin 2021

Tervetuloa osallistumaan yhteisölliseen taideteoksen, Helsinki Satellite Reef, tekemiseen.

Crochet Coral Reef -projektiin kuuluvia ”satelliittiriuttoja” on luotu yli 40 maassa ja kaupungissa ympäri maailmaa, muun muassa New Yorkissa, Lontoossa, Riiassa ja Abu Dhabissa. Nyt projekti on saapunut Helsinki Biennaalin myötä myös Helsinkiin, Herttoniemeen ja nuorisotila Hertsiin.

Hertsin työpajat ovat 22.2., 23.2., 25.2. ja 26.2. klo 14-15.30.

"Se on yksi maailman suurimmista osallistavista tiede- ja taideprojekteista ja suuntaa yleisön huomion ilmastonmuutokseen ja maailman meriä uhkaavaan muoviroskaan."

Projekti yhdistää matematiikkaa, ympäristöaktivismia, meribiologiaa ja käsityötä. Yhteisöllisten prosessien kautta syntyvät suurikokoiset virkatut installaatiot imitoivat olemuksellaan eläviä, värikkäitä koralliriuttoja.

Projekti korostaa paitsi ihmisten aiheuttamaa ekologista vahinkoa, myös kykyämme saada aikaan positiivista muutosta." Lisätietoja helsinkibiennaali.fi

Osallistua voi omalla tavalla, et tarvitse ennakkotietoa tai osaamista virkkauksesta, saat Hertsissä tietoa ja vinkkejä tekemiseen. Virkatut osat toimitetaan 1.3. HAMiin, ja myöhemmin ne yhdistetään kahdeksi eri teokseksi, joista toisessa käytetään muovipohjaisia osia ja toisessa luonnonmateriaaleja. Teokset tulevat esille Helsinki Biennaaliin Vallisaareen ja Oodiin.

Sulje