Valokuva Forum Box (c) Taru Happonen / Henna Aho / Maarit Mustonen

Taru Happonen, Henna Aho, Päivikki Alaräihä

Ruoholahdenranta 3 a, 00180 Helsinki
Forum Box

Forum Boxissa on esillä kolmen taiteilijan yksityisnäyttely, johon osallistuvat Taru Happonen, Henna Aho ja Päivikki Alaräihä.

Forum Boxissa on esillä kolmen taiteilijan yksityisnäyttely, johon osallistuvat Taru Happonen, Henna Aho ja Päivikki Alaräihä.

 

Henna Aho: Hypofutulore
Hypofutulore haahuilee taiteen ja arkielämän kohtaamispinnalla; taide yrittää liimautua kuvapintaan maalauksen tavoin mutta fyysinen maailma tunkeutuu kankaan läpi esineiden muodossa – kuin yrittäen riitauttaa syntymäisillään olevaa kuvaa. Toisaalta on liian romanttista ajatella että taide “pyhittää arkea”: päin vastoin sillä on osallisuudellaan valtava voima pistää kaikki mullin mallin, jolloin aiemmin tunnistettavia asioita ei voi enää yksiselitteisesti nimittää kengäksi tai imuriksi.

 

Taru Happonen: Cosmic Zoom
Cosmic Zoomin keskeinen idea on kertoa, miten orgaaninen ja synteettinen ovat luonnossa erottamattomasti yhteen kietoutuneita. Happonen nostaa esiin tästä seuraavan elämän yhtenäisyyden ja sen millaisia materiaalisia kerrostumia tapahtuu ajan kuluessa. Erilaisten materiaalien ja visuaalisten lähtökohtien sekoittamisella on keskeinen sija hänen työskentelyssään. Tämä kollaasimaisuus on jotakin minkä äärellä katsoja voi pohtia omia käsityksiään ajallisuudesta, materiaalisuudesta ja maalauksellisuudesta.

 

Päivikki Alaräihä: Ajatusliikkeitä
Tapahtumia on vähän, yksityiskohdille jää enemmän tilaa. Katsoja voi kiinnostua vertailemaan esimerkiksi maalauskankaiden pintarakenteita. Teoksen Kaveri 1 sileys jäsentyy Kaveri 2:n karheutta vasten. Ja maalausten herkistämän katseen voi kohdistaa edelleen seinän pintarakenteeseen. Kaveri 1 ja Kaveri 2 viittaavat toistensa pintoihin suoraan. Sitä vastoin eräät toiset näyttelyn teoksista puhuvat mutkan kautta. Esimerkiksi kun Kovanaama ja Keppi viittaavat ympäröivään huoneeseen, ne tekevät sen tarjoamalla eräänlaisia abstrakteja vertailukohtia. Kovanaaman vaakasuuntainen tasopinta rajaa nurkasta särmiön, joka on kuin huoneen pienoismalli. 
 

Forum Box

11.11.-4.12.2022 ti-su klo 12-17

 

Vapaa pääsy