Temple du Présent – Liikkeellä marraskuussa -nykytanssifestivaali

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Temple du présent - Solo for octopus on ainutlaatuinen yhteinen seikkailu, yritys luoda vastavuoroisen havainnoinnin suhde eläimen ja ihmisen välillä.

Temple du présent - Solo for octopus on ainutlaatuinen yhteinen seikkailu, yritys luoda vastavuoroisen havainnoinnin suhde eläimen ja ihmisen välillä.

Stefan Kaegi, Judith Zagury ja Nathalie Küttel ovat luoneet teatteriakvaarion, jonka pääosassa on mustekala, tuo lahjakas, utelias ja leikkisä eläin. Kahdeksan lonkeron, yhdeksän aivon, kolmen sydämen ja hajautetun hermoston ansiosta mustekala kykenee moniin toimintoihin tai värinsä muuttamiseen radikaalisti. Ennen kaikkea sen on hyvin utelias, erityisesti ihmisiä kohtaan.

Eläin muuttuu havainnoinnin kohteesta sen tekijäksi, ja sen katse asettaa perustavanlaatuisia kysymyksiä ihmisestä. Esityksen mustekala on kotoisin Etelä -Ranskan kalatorilta, jossa sen oli tarkoitus päätyä syötäväksi. Teosta esitettiin vain lyhyen aikaa livenä. Jäljelle on jäänyt elokuva, jota kutsumme teidät nyt katsomaan kanssamme Liikkeellä marraskuussa -festivaalille. Elokuvan jälkeen on keskustelutilaisuus yhdessä teoksen taiteilijoiden kanssa.

Stefan Kaegi tekee dokumenttiteatteria, ääni-interventioita, kuratoituja formaatteja ja kaupunkiympäristöön sijoittuvia teoksia monenlaisissa yhteistyökumppanuuksissa. Tutkimusten, avointen hakujen ja käsitteellisten prosessien kautta hän antaa usein äänen ‘asiantuntijoille’, jotka eivät ole koulutettuja näyttelijöitä, mutta joilla on jotain kerrottavaa.

ShanjuLab on teatteriryhmä, koulu ja esityspaikka Gimelissä, jossa eläimet ja ihmiset ovat työskennelleet ja asuneet yhdessä vuosien ajan Judith Zaguryn johdolla. ShanjuLabissa Zagury on luonut teatterin tutkimuslaboratorion, joka keskittyy ihmisen ja eläimen väliseen suhteeseen.

Nathalie Küttel aloitti näyttelemisen ammatilliset opinnot Geneven konservatoriossa, ennen kuin hän suoritti kolmen vuoden kurssin Lausannen Ecole de Théâtre des Teintureries’issa. Taksidermistin tyttärenä hän kasvoi täytettyjen eläinten ympäröimänä, katseli kuolleita ruumiita ja yritti selvittää, miten he olivat toimineet elävinä. Vuonna 2015 Nathalie aloitti työskentelyn professori Fioriton kanssa Stazione Zoologica -tutkimuskeskuksessa Napolissa ja tutki mustekalojen neurobiologiaa, käyttäytymistä ja oppimisprosesseja.

Konsepti ja ohjaus: Stefan Kaegi
Yhteistyössä: Judith Zagury and Nathalie Küttel (ShanjuLab)
Elokuva: Bruno Deville, Bastien Genoux
Dramaturgia: Katja Hagedorn
Musiikki: Stéphane Vecchione

Esitys on osa kansainvälistä nykytanssifestivaalia Liikkeellä marraskuussa, joka järjestetään 4.-14.11.2021.

Lipunmyynnin tapahtumaan järjestää Lippu.fi - lipunmyynti alkaa pian!

Sulje