The Beasts (2022) – Helsinki International Film Festival - Rakkautta & Anarkiaa

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

Espanjan maaseudulle muuttanut ranskalaispariskunta ajautuu eskaloituvaan välienselvittelyyn naapureidensa kanssa hitaasti kytevässä trillerissä.

Espanjan maaseudulle muuttanut ranskalaispariskunta ajautuu eskaloituvaan välienselvittelyyn naapureidensa kanssa hitaasti kytevässä trillerissä.

Antoine ja Olga (Denis Ménochet ja Marina Foïs) ovat paenneet oravanpyörää Espanjan maaseudulle. Ranskalaispariskunta tekee parhaansa sulautuakseen joukkoon, mutta kaikkien kanssa yhteiselo ei ota sujuakseen. Välit ovat erityisen kireät naapuritalon veljesten kanssa, jotka syyttävät muukalaisia alueelle kaavaillun tuulivoimahankkeen torppaamisesta. Millä oikeudella kaupunkilaistulokkaat voivat äänestää kumoon projektin, joka olisi ollut köyhyysrajalla eläville paikallisille jättipotti?

Tilanne eskaloituu, kun veljekset siirtyvät sanailusta sabotaasiin. Todisteiden puuttuessa poliisi on voimaton, joten Antoine turvautuu salakuvaukseen. Provokaatiot seuraavat toisiaan, neuvotteluyritykset epäonnistuvat. Pian väkivallan uhka alkaa olla todellinen.

Hitaasti kytevä The Beasts nivoo simppelistä asetelmasta piinaavan psykologisen trillerin. Kuvauksessa ja näyttelijätyössä on herkullisia ristiriitoja: idyllinen maalaismiljöö jännityselokuvan näyttämönä, kiilusilmäinen Luis Zahera karhumaisen Ménochet’n vastaparina. Varmaotteisesti rakentuva elokuva ammentaa Peckinpahin Olkikoirista, mutta etenee lopulta omiin suuntiinsa. Se kysyy, kannattaako oikeuksiaan puolustaa millä tahansa hinnalla.

Jussi Tarvainen

Teema: Rikos ja rangaistus
Maa: Espanja, Ranska
Ohjaus: Rodrigo Sorogoyen
Käsikirjoitus: Isabel Peña, Rodrigo Sorogoyen
Näyttelijät: Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera
Tuotanto: Ibon Cormenzana, Ignasi Estapé, Sandra Tapia / Arcadia Motion Pictures, Caballo Films, Cronos Entertainment
Kesto: 137 min
Ikäraja: K16

Alkup. nimi: As Bestas
Kieli: espanja, ranska
Tekstitys: englanti
Levittäjä: Latido Films
Kuvaus: Alejandro de Pablo
Leikkaus: Alberto del Campo
Musiikki: Oliver Arson
Äänisuunnittelu: Fabiola Ordoyo
Pukusuunnittelu: Paola Torres
Maskeeraus: Irene Pedrosa

Sulje