Valokuva Kulttuuritehdas Korjaamo / Ada Aik

The Mysterious Life of Ada Aik

Töölönkatu 51 a-b, 00250 Helsinki
Kulttuuritehdas Korjaamo

The Mysterious Life of Ada Aik on artisti Ada Aikin esikoisalbumin levynjulkaisutapahtuma, joka yhdistää perinteisen konsertin ja esitystaiteen kulttuureja.

The Mysterious Life of Ada Aik on artisti Ada Aikin esikoisalbumin levynjulkaisutapahtuma, joka yhdistää perinteisen konsertin ja esitystaiteen kulttuureja. Näyttämöllä nähdään muusikko Karin Mäkiranta sekä näyttelijä Marketta Tikkanen. Mäkiranta on rakentanut Ada Aikille, alter-egolleen, oman fyysisen nukkekodin johon esitys tirkistää. Näyttämöllä koettavat huoneet vastaavat kukin yhtä levyllä kuultavaa kappaletta.

Ada kohtaa peilikuvansa ja tutustuu sen avulla syvemmin itseensä. Miltä elämä kodissa ja eri tunnelmia kuvastavissa huoneissa tuntuu? Miltä tuntuu, kun maailma on rajattu näihin huoneisiin ja seiniin? Nukkekotileikin kautta teos tutkii ihmiselämän ääriviivoja ja rajoja. 

Kulttuuritehdas Korjaamo, Vaunusali

19.-20.10.2022 klo 19

Teos: Karin Mäkiranta, Marketta Tikkanen

Musiikki: Karin Mäkiranta

Muusikot: Karin Mäkiranta, Marketta Tikkanen, Saana Pohjonen, Eero Jääskeläinen

Kokeellisen popin tulokas Ada Aik laulaa englanniksi ja liikkuu fantasian ja realismin äärirajoilla. Kotimainen Ada Aik tuottaa elektronista musiikkia, joka kuulostaa perusteellisen inhimilliseltä, mutta samalla koneelliselta. Albumi on kertomus Ada Aikista ja hänen elämästään nukkekodissa. Nukkekodin yhdeksän huonetta symboloivat Adan erilaisia tunnetiloja: neuroottisuutta, masennusta, pelkoa, elämänjanoa ja toivoa. Huoneissa käsitellään hahmon mielenmaisemia fyysisessä muodossa. Ada Aik tekee tinkimättömän kokeilevaa taidetta, jossa yhdistyy tarinallinen visuaalisuus.

Liput 27,50/30€ Tiketistä, kesto n. 1 h, K-18  

Sulje