The Scars of Ali Boulala (2021) – Helsinki International Film Festival - Rakkautta & Anarkiaa

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

Skeittari Ali Boulalan päihdehuuruisessa elämässä luunmurtumat eivät tunnu miltään psyykkisiin arpiin verrattuna. Viime vuosien vaikuttavimpia skeittidokkareita.

Skeittari Ali Boulalan päihdehuuruisessa elämässä luunmurtumat eivät tunnu miltään psyykkisiin arpiin verrattuna. Viime vuosien vaikuttavimpia skeittidokkareita.

2000-luvun vaihteessa Ali Boulala oli skeittauksen supertähti ja rullalautapiirien outolintu. Nuorelta Johnny Thundersilta näyttänyt punkkari skeittasi jointti huulessa, pillifarkut jalassa ja nahkarotsi päällä rajummin ja teknisemmin kuin kaverinsa roikkuvissa housuissaan. Samaan aikaan kansainvälinen menestys toi rock’n’roll-elämäntyyliä viettäneelle Boulalalle liikaa rahaa, päihteitä ja huomiota. Kun aamusta yöhön jatkuvaa bailaamista kestää kuukausi toisensa perään, pian edes unelmansa eläminen ei tunnu enää miltään. Dokaaminen ja pilven poltto vaihtuvat crackiin, ja lopullinen pohjakosketus koetaan pimeällä australialaisella sivukadulla.

Ali Boulalan ohella elokuvan päähahmoina nähdään lukuisia Flip-tiimin kollegoita Arto Saaresta Rune Glifbergiin ja Shane Crossiin. Valtavan määrän arkistomateriaalia sisältävässä dokkarissa varsinkin Boulalan ikoninen 25 portaan kidutussessio näyttää isolta kankaalta katsottuna tuskallisemmalta kuin koskaan.

The Scars of Ali Boulala on Minding the Gapin (R&A 2018) ohella viime vuosien vaikuttavin skeittausta käsittelevä dokumenttielokuva. Se on myös ravisuttava kertomus nuorten miesten kuluttavasta elämäntavasta, vääristä valinnoista ja niiden aiheuttamista lopullisista seurauksista.

Johannes Kinnunen

Teema: Lifestyle
Maa: Ruotsi
Ohjaus: Max Eriksson
Käsikirjoitus: Mikel Cee Karlsson, Max Eriksson
Tuotanto: Mario Adamson, Ashley J. Smith / Sisyfos Film Production AB
Kesto: 100 min
Ikäraja: K16

Kieli: ruotsi
Tekstitys: englanti
Levittäjä: Lucky Dogs
Kuvaus: Ivan Blanco, Jonas Embring
Leikkaus: Mikel Cee Karlsson
Musiikki: Warren Ellis
Äänisuunnittelu: Thomas Angell Endresen, Yngve Leidulv Sætre

Sulje