The Sparks Brothers (2021) – Helsinki International Film Festival - Rakkautta & Anarkiaa

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

Edgar Wright on ladannut Sparks-yhtyeestä kertovan musiikkidokumenttinsa täyteen intoa, iloa, laulua ja säpinää.

Edgar Wright on ladannut Sparks-yhtyeestä kertovan musiikkidokumenttinsa täyteen intoa, iloa, laulua ja säpinää.

Vuosi sitten Leos Carax’n huikea Annette (R&A 2021) räjäytti potin ja sytytti taivaan: aika oli kypsä Sparks-dokumentille – ja tässä se nyt on! Edgar Wright on ladannut musiikkidokumenttinsa täyteen intoa, iloa, laulua ja säpinää.

Sparksin musiikki on aina ollut enemmän kuin viihdettä. Se on kannanottoja ja politiikkaa, joskus provokaatiota. Toisin sanoen taidetta, mikä on lopulta viihdyttävämpää kuin viihde. Vaatii taitoa viihdyttää. Sitä ei Sparkseilta puutu, eikä ohjaaja Wrightilta.

Mieleen tulevat Michael Wadleighin Woodstock – 3 päivää rauhaa, rakkautta, musiikkia (1970), Jonathan Demmen Stop Making Sense (1987) ja oikeastaan myös Martin Scorsesen uskomaton keikkataltionti The Last Waltz (1978). Kaikki aivan erilaisia elokuvia, mutta sielultaan kuin samasta puusta veistettyjä.

Musiikkileffa säteilee vinksahtanutta komediaa. Huumori vääntää vatsan ympäri, ja tunnelma pistää sydämen takomaan jossain navan korkeudella. The Sparks Brothers on tyylikäs, omaperäinen ja innostava, täynnä omalaatuista energiaa. Se on kokemus, joka vaatii tulla nähdyksi suurelta kankaalta. Se latautuu täyteen tehoonsa vasta sydämien kollektiivisesti hakatessa yhtä intomielistä rytmiä, saman kuvan äärellä.

Joonas Nykänen

Teema: Taiteilua
Maa: UK
Ohjaus: Edgar Wright
Näyttelijät: Ron Mael, Russell Mael, Beck
Tuotanto: George Hencken, Nira Park, Laura Richardson / Focus Features, Media Rights Capital, Complete Fiction
Kesto: 130 min
Ikäraja: K12

Kieli: englanti
Tekstitys: N/A
Levittäjä: Finnkino
Kuvaus: Jake Polonsky
Leikkaus: Paul Trewartha
Maskeeraus: Chloe Edwards

Sulje