Valokuva Galerie Anhava (c) Tilpo

Tilpo: Bliss

Fredrikinkatu 43, 00120 Helsinki
Galerie Anhava

Tilpo on pseudonyymi, jonka taakse kätkeytyvät suomalaissyntyinen lavastaja Hanna Aihonen ja ruotsalainen taidemaalari Hans Eriksson.

Tilpo on pseudonyymi, jonka taakse kätkeytyvät suomalaissyntyinen lavastaja Hanna Aihonen ja ruotsalainen taidemaalari Hans Eriksson. He ovat pariskunta ja työskentelevät yhdessä: keskustelevat, valitsevat teemoja ja aiheita ja kehittelevät niitä. Pääosan teoksista maalaa Eriksson.

Näyttelyn nimi Bliss tarkoittaa autuutta, hurmiota, suurta iloa ja onnea, auvoa.

Kukapa ei joskus olisi halunnut olla jossakin ihan muualla? Erkaantua arjen realiteeteista, siitä, että tämä on aina tätä, pientä ja pitkäpiimäistä. Tähän tunteeseen, tähän haluun, pohjaavat Tilpon maalaukset, siitä ne ammentavat alati uusiutuvan energiansa.

Tilpo tuntee todellisuuden, näkee tarkasti. Maalausten tilat, henkilöt ja yksityiskohdat saattavat olla hämmästyttävän todenkaltaisia kuvajaisia. Kuitenkin teokset ovat aina jollakin tavoin arvoituksellisia, salamyhkäisiä. 

Yhteistä kaikelle Tilpon tekemälle on vapauden tunne. Kun on suvereeni, hallitsee välineensä täydellisesti, voi valita kaiken. Se on auvoa! Katsojalle Tilpon taidokkaat, yllättävät, oudot ja selittämättömät maalaukset tuottavat suuren ilon. 

Galerie Anhava

6.-30.10.2022 ti-pe klo 11-17, la-su klo 12-16

Vapaa pääsy

Sulje