Valokuva Forum Box (c) Timo Andersson

Timo Andersson: Foreverial

Ruoholahdenranta 3 a, 00180 Helsinki
Forum Box

Timo Anderssonin näyttely Foreverial koostuu sarjasta maalauksia, joiden parissa hän on työskennellyt viime vuosina.

Timo Anderssonin näyttely Foreverial koostuu sarjasta maalauksia, joiden parissa hän on työskennellyt viime vuosina. Hän suosii teoksissaan verkkomaisia materiaaleja, joille tehdyt tiheät kuvapinnat on suljettu värikoodattujen polypropeeninauhojen muodostamien pehmeiden kehysten sisään.

Nämä maalaus-objektit ovat aktiivisia ja kommunikoivia toimijoita tilassa. Niiden fyysinen muoto on pysähtyneen järjestelmällinen. Samalla teosten kuvapintojen jännitteet kuitenkin rakentavat jatkuvasti muuttuvia, väliaikaisia asetelmia, rikkoutuen välittömästi katseen siirtyessä toisaalle.

Niiden sisällä maalauksen kielessä jo olemassa olevat käsitteet – väripinta, ele, massa ja tekstuuri – kieppuvat runomaisina sanarihmastoina, tihentyen eri paikoissa eri tavoin, takertuen tai hylkien. Välillä ne asettuvat ohuiksi hunnuiksi, välillä paksuna roikkuviksi maalikerroksiksi.

Teosten vaappuvat, lojuvat, kiemurtelevat figuurin aihiot kaatuilevat toistensa päälle, kamppailevat katseen huomiosta, tappelevat pyörivänä massana kuin sarjakuvissa päätyen väliaikaisiin kompromisseihin, muuttuvat hahmoista maisemissa maisemien muodostamiksi hahmoiksi, vailla päämäärää, uudelleen ja uudelleen.

Forum Box
5.-28.2.2021 ti-su klo 12-17

Vapaa pääsy

Sulje