Valokuva Live Nation Finland / Tommy Emmanuel

Tommy Emmanuel

Sturenkatu 4, 00510 Helsinki
Kulttuuritalo

Ainutlaatuisesta näppäilytekniikastaan tunnettu australialainen kitaristivirtuoosi Tommy Emmanuel saapuu esiintymään lokakuussa

Ainutlaatuisesta näppäilytekniikastaan tunnettu australialainen kitaristivirtuoosi Tommy Emmanuel saapuu esiintymään lokakuussa soolokiertueellaan Kulttuuritalolle.

Tommy Emmanuel tunnetaan omaperäisestä, teknisesti mestarillisesta soittotyylistään, jossa yhdistyvät sekä rummut, basso, rytmi- ja soolokitarat että laulumelodiat. Hän ei kuitenkaan käytä loop-pedaaleja tai taustanauhoja, vaan musiikin luomiseen tarvitaan vain Tommy Emmanuel ja kymmenen sormea. Lukuisia albumeita uransa aikana julkaisseen miehen tuorein albumi ”Heart Songs” julkaistiin 2020.  

Akustisen kitaran mestarina tunnettu Tommy Emmanuel on ehtinyt saavuttaa urallaan lukuisia musiikillisia virstanpylväitä. Jo kuusivuotiaana Emmanuel kiersi Australiaa perheensä yhtyeessä. Kolmekymppisenä hän kiersi rock-kitaristina Euroopan stadioneita. 44-vuotiaana hänestä tuli yksi viidestä ihmisestä, jotka ovat saaneet musiikki-ikoni Chet Atkinsilta Certified Guitar Player -arvonimen. 

Hänet on myös palkittu lukuisilla arvostetuilla palkinnoilla ja listattu yhdeksi maailman parhammista akustisen kitaran taitajista. Nykyään Tommy Emmanuel soittaa vuosittain satoja loppuunmyytyjä keikkoja aina Sydneystä Nashvilleen ja Lontooseen.

Emmanuelin lämmittelijänä esiintyy 15-vuotias multi-instrumentalistilahjakkuus Frano.

Kulttuuritalo

28.10.2022 klo 18.30

Liput 59-79€ Ticketmasterista

Sulje