TOVE (12) – Kino Kuutamo | Maksuttomat maanantait

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Kino Kuutamon kevätsarjan elokuvissa juhlitaan seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta.

Kino Kuutamon kevätsarjan elokuvissa juhlitaan seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta.

Elokuvan alustaa FT Harri Kilpi luennolla klo 17.

Sarjan päättävänä elokuvana nähdään ennakkotiedosta poiketen Mårten Klingbergin Isäni Marianne -elokuvan sijaan seitsemän Jussi-palkintoa saanut TOVE.

Helsinki, 1945. Sodan päättyminen antaa taidemaalari Tove Janssonille taiteellista ja sosiaalista vapautta. Hänen epäsovinnainen elämäntapansa – nykytaide, huimaavat juhlat ja avoin suhde naimisissa olevan poliitikon kanssa – eivät ole kuvanveistäjäisän mieleen. Toven vapaudenkaipuu joutuu koetukselle, kun hän tapaa teatterijohtaja Vivica Bandlerin. Rakkaus Vivicaa kohdaan on sähköistävää ja kaikennielevää, mutta Tove alkaa ymmärtää, että hänen tulisi saada sille vastakaikua.

Kun Tove kamppailee tunteidensa kanssa, hänen uransa saa yllättävän käänteen. Toven taiteelliset unelmat liittyvät maalauksiin, mutta yhtäkkiä sivuprojektina alkaneet työt alkavat elää omaa elämäänsä. Ne ovat melankolisia, vangitsevia tarinoita, joita Tove kertoi pelokkaille lapsille pommisuojissa. Muumien seikkailut saivat vaikutteita Toven omasta elämästä, ja ne tuovat hänelle kansainvälistä tunnettuutta sekä taloudellisen riippumattomuuden. Päivittäinen sarjakuva, teatterinäytelmä ja muumien tarinat ihastuttavat ympäri maailmaa.

Kun Tove alkaa löytää taiteilijan identiteettinsä, hänen täytyy samalla löytää itsensä – mutta rakkaus Vivicaa kohtaan on todellisen vapauden tiellä.

TOVE on vangitseva draama maailmankuulun taiteilijan luovasta energiasta sekä identiteetin ja vapauden etsinnästä.

Suomi, 2021
Ohjaus: Zaida Bergroth
Kesto: 1h 55 min
Elokuvan kieli: ruotsi (tekstitys suomeksi)
Ikäraja: Sallittu yli 12-vuotiaille
Sisältömerkintä: sisältää seksiä

Sulje