Treffeillä klovnin kanssa: Hanna Terävä – Maksuttomat maanantait

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Pelleilyä ja pulinaa pelleilystä – Taina Mäki-Iso syventyy kolmena maanantai-iltana vieraidensa kanssa klovnerian eri puoliin.

Pelleilyä ja pulinaa pelleilystä – Taina Mäki-Iso syventyy kolmena maanantai-iltana vieraidensa kanssa klovnerian eri puoliin.

Alan tunnettu asiantuntija, klovni ja teatteriohjaaja Taina Mäki-Iso keskustelee vieraidensa kanssa klovneriasta ja myös yleisöllä on mahdollisuus tehdä kysymyksiä. Keskustelujen lomassa on tarjolla myös varsinaista pelleilyä täysin uusien tai kierrätettyjen klovninumerojen myötä.

Mikä tai kuka on klovni? Mitä kaikkea klovneria on? Mitä tarkoittaa henkilökohtainen klovni? Klovnihan on kaikessa hölmöydessään ja epätäydellisyydessään syvästi inhimillinen hahmo, joka laittaa nauru edellä liikkeelle erilaisia tunteita myös katsojassa. Klovni on myös valmis yllättymään, yllättämään ja yllyttämään. Entä sinä? Oletko valmis yllätyksellisille treffeille Kanneltalon kahvilassa? Ja aivan kuten treffeilläkin, kaikkea ei voi ennakkoon tietää. Nämä treffit ovat suunnattu kaikille klovneriasta kiinnostuneille.

Hanna Terävä

Klovni, sirkustaiteilija Hanna Terävän kanssa treffikeskusteluissa ihmetellään mikä tai kuka klovni oikein on. Minkälainen ammatti se on ja miten ihmeessä päädytään pelleksi? Entä mitä on olla klovni kriisialueilla tai sairaalassa? Hanna kertoo kokemuksistaan Klovnit ilman rajoja -järjestön keikoilla ja Taina puolestaan sairaalaklovnityöstään.

Hanna Terävä on opiskellut sekä tanssijaksi että myöhemmin klovnimaisteriksi Tukholmassa. Hän on tehnyt useita klovnisooloja ja esiintynyt klovnina monipuolisesti esimerkiksi Tanssiteatteri Hurjaruuthin talvisirkuksissa. Usein hänet tapaa hurmaavan hölmönä Maija-klovnina.

Taina Mäki-Iso on tehnyt useita klovnisooloja ja ohjannut klovneriaesityksiä, joita on nähty usein myös Kanneltalossa. Suomen lisäksi hän on esiintynyt klovnina mm. Espanjassa, Tšekissä ja Arabiemiraateissa. Hän on myös arvostettu klovnerian opettaja. Parhaillaan Taina kirjoittaa klovneriasta ja kirjoituskammiostaan hän nyt kurottaa kohti vuorovaikutusta näillä klovnitreffeillään.

Muut vieraat:
18.10. klo 18-19.30 Jouni Bäckström
22.11. klo 18-19.30 Marc Gassot

Esityskieli: suomi

Sulje