Valokuva Kulttuuritehdas Korjaamo

Tuomo & Markus

Töölönkatu 51 a-b, 00250 Helsinki
Kulttuuritehdas Korjaamo

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostama voimaduo esiintyy Korjaamolla huhtikuussa.

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostama voimaduo esiintyy Korjaamolla huhtikuussa.

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostaman voimaduon musiikkia on kuvailtu termeillä kuten Nordic Americana ja neo folk, josta on kuultavissa vaikutteita jazzista, soulista sekä progesta. He työstävät parhaillaan toista albumiaan, jota on äänitetty niin Jonathan Wilsonin studiolla Los Angelesissa kuin myös Marc Ribot’n kera Kalasatamassa.

Heidän esikoislevynsä, vuonna 2016 ilmestynyt ”Dead Circles”, keräsi ilmestymisensä aikoihin viiden tähden arvioita aina Helsingin Sanomia ja Rumbaa myöten. Pitkäsoitto julkaistiin syksyllä 2017 myös Pohjois-Amerikassa.

Esiintymislavoilla kaksikosta kasvaa livekokoonpano, jonka keikoilla vierailee säännöllisesti helsinkiläinen trumpettivirtuoosi Verneri Pohjola. Tuomon ja Markuksen vakiosäestäjinä toimivat basisti Jere Ijäs, steel-kitaristi Miikka Paatelainen sekä lyömäsoittaja / pasunisti Juho Viljanen.

Viime vuosien aikana yhtyettä on nähty keikoilla ympäri maailmaa, mm. useampaan otteeseen arvostetussa South by Southwestissä, vaihtoehtorock-suuruus Wilcon Yhdysvaltain kiertueella sekä lukuisilla eri festivaaleilla aina Helsingin Flowsta Pohjois-Amerikan isoihin jazz-tapahtumiin.

Kulttuuritehdas Korjaamo, Vintti

16.4.2022 klo 19

Liput 24,50 / 27€ Tiketistä, K-18

Sulje