Valokuva Inka Anttonen, Tiedemuseo Liekki

Turvallista ruokaa -opastus

Fabianinkatu 33, 00170 Helsinki
Tiedemuseo Liekki

Tiedemuseo Liekin opastuksella selviää, millaisia riskejä ruokaan liittyy ja miten tiede on tehnyt ruoasta turvallista.

Tiedemuseo Liekin opastuksella selviää, millaisia riskejä ruokaan liittyy ja miten tiede on tehnyt ruoasta turvallista.

Puhdas ja turvallinen ruoka on Suomessa nykyisin itsestäänselvyys, sillä täällä ei ole koettu nälänhätää yli 150 vuoteen. Miten tähän on päästy? 

Tiedemuseo Liekin uuteen Ruokaa kaikille -näyttelyyn opastetulla kierroksella kuullaan, millaisia riskejä ruokaan liittyy ja miten niitä on torjuttu eri aikoina. 

Miksi suomalaiset alkoivat juoda maitoa ja miten kananmunasta tuli superturvallinen? Millainen oli suomalaisia pitkään vaivannut lapamato? 

Kierroksen jälkeen osallistujat voivat tutustua näyttelyssä oleviin toimintapisteisiin. 

 

Tiedemuseo Liekki

7.6.2024

13.00, 14.00 & 15.00

 

Opastus sisältyy pääsylipun hintaan (10/7 €, alle 18-vuotiaat maksutta, myös Museokortilla). Ilmoittautuminen museon infoon ennen opastuksen alkua. Opastus on suomenkielinen, kesto 30 min

 

Opastus järjestetään Maailman terveysjärjestö WHO:n ja YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön koordinoimana maailman ruokaturvapäivänä.