Työväenasuntomuseon puutarhajuhlat

Aleksanterinkatu 14-18, 00170 Helsinki
Helsingin kaupunginmuseo

EDIT: Alppila-Seuran puhvetti on peruuntunut sairaustapauksen vuoksi Työläispihojen perinteiset k…

EDIT: Alppila-Seuran puhvetti on peruuntunut sairaustapauksen vuoksi

Työläispihojen perinteiset koristekasvit kukoistavat Työväenasuntomuseon kukkapenkissä, ja niiden kunniaksi vietetään jälleen puutarhajuhlaa perjantaina 3.6. klo 14–17.

Päivän aikana pihatorilta voi ostaa Hyötykasviyhdistyksen ja Maatiaisen taimia ja siemeniä, siirtolapuutarhojen antimia ja Alppila-Seuran puhvetin herkkuja. Suosittelemme varaamaan käteistä mukaan. Sibbo Spelmanslag luo kansanmusiikilla kesäistä tunnelmaa.

Puutarhajuhlan erityisaiheena on tällä kertaa perinteinen puurakentaminen, josta museotalo on hieno esimerkki. Klo 14 Kaupunginmuseon rakennuskonservaattori Jaana Perttilä kertoo Kirstinkujan puutalojen tiestä röttelöstä museoksi ja nykyaikaisiksi asunnoiksi. Klo 15 Arkkitehti Pekka Saatsi esittelee käytännönläheisesti vanhojen puurakennusten korjaamista, ja klo 16 kaupunginmuseon arkkitehti Mikko Lindqvist johdattaa Helsingin puujugendiin. Tapahtuman päätteeksi klo 17 Dendrologian seura järjestää lähipuistoissa puukävelyn, jolla tarkastellaan eri puulajien puuaineksen hyötykäyttöä.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kuva: Helsingin kaupunginmuseo

Sulje