UMO Helsinki Jazz Orchestra – Big Band Classics

Eteläesplanadi 1, 00130 Helsinki
Espan lava

Kapellimestarina Ed Partyka.

Kapellimestarina Ed Partyka.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja uuden rytmimusiikin alalla toimiva kulttuuriorganisaatio, joka järjestää vuosittain noin 100 konserttia ja tapahtumaa.

UMO Helsingin tapahtumien sisällön tuottaa 16-henkinen kuukausipalkkainen big band -orkesteri ja järjestää nelihenkinen hallinto.

UMO Helsinki on toiminut vuodesta 1975 ja ollut Helsingin kaupungin tytärsäätiö vuodesta vuodesta 2008.

UMO Helsinki Jazz Orchestra saa rahoituksensa Helsingin kaupungilta (vuonna 2019: 46 %) sekä Opetus- ja kulttuuriministeriöltä (vuonna 2019: 28 %). UMO-säätiön omarahoitusosuus oli viime vuonna 26 %.

UMO Helsinki on yksi orkesterikentän tehokkaimmista toimijoista (Talouselämä 44/2015).

Menneiden neljän vuosikymmenen aikana UMO Helsinki on konsertoinut jazzmaailman huippujen kanssa. Orkesterin solisteina ovat vierailleet lukuisat jazzlegendat Dizzy Gillespiestä Natalie Coleen, Manhattan Transferiin ja Gregory Porteriin. Orkesterin nettihistoriikki löytyy osoitteesta www.umo.fi/40
Orkesteri on julkaissut jo 60 albumia ja sen ohjelmistoon kuuluu yli 3000 sävellystä.

Monipuolinen orkesteri on palkittu mm. Emma-palkinnolla sekä valtion säveltaidepalkinnolla.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on valtakunnallisesti merkittävä ja ainutlaatuinen kokoonpano, sekä yksi tärkeimmistä toimijoista kotimaisella jazzkentällä. UMO Helsinki toimii aktiivisesti sekä kotimaisissa että kansainvälisissä verkostoissa, joita ovat mm. European Music Circle, European Jazz Network, Suomen Sinfoniaorkesterit ry ja Suomen Jazzliitto.

Yhteistyökumppani: Ravintola Kappeli

Sulje