Valokuva UMO (c) Perttu Saksa

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Mannerheimintie 13a, 00100 Helsinki
Musiikkitalo

Silent Music - UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Kadi Vija & Kasperi Sarikoski

Silent Music - UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Kadi Vija & Kasperi Sarikoski

UMO Helsinki Jazz Orchestran pääsiäistraditiot jatkuvat kiirastorstain päiväkonsertilla Musiikkitalossa ja pitkäperjantain iltakonsertilla Mikael Agricolan kirkossa. Orkesteri on konsertoinut Silent Music -teemalla jo yli 20 vuoden ajan, ja konserteista on muodostunut myös kuulijoille yksi hiljaisen viikon uusista traditioista. Kapellimestarina toimii Ed Partyka.

Konsertissa kantaesityksensä saa Ilkka Hammon Silent Crossings. Hammo voitti Kirkkomusiikin säveltäjät ry:n ja UMO Helsingin sävellysapurahan v. 2020 ja sävelsi sen turvin teoksen UMO Helsinki Jazz Orchestralle. Teos on Hammon ensimmäinen sävellys big bandille.

Niin ikään kantaesitetään Sampo Kasurisen uusi teos alttopasuunalle ja big bandille, solistinaan orkesterin lead-pasunisti Kasperi Sarikoski. Alttopasuuna on tyypillisesti klassisessa orkesterimusiikissa käytetty soitin, jolle ei ole kirjoitettu juuri mitään jazzkontekstissa. Kasurinen haluaa miniatyyrikonsertossaan tuoda esiin big bandin hiljaisempia sävyjä sekä alttopasuunan karaktääriä ja kirkasta, sievää sointia.

Kantaesitettävien instrumentaalisävellysten lisäksi ääneen pääsee jazzin ja improvisoidun musiikin äänitaiteilija, laulaja Kadi Vija, jonka omia sävellyksiä kuullaan nyt ensimmäistä kertaa big bandille sovitettuna.

Musiikkitalo, Paavo-sali

14.4.2022 klo 13

Liput 8-9,50€ Ticketmasterista