Ursa Verbum

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Viittomakielinen ilmaisutapahtuma Ursa Verbum juhlistaa viittomakielistä taidetta, kirjallisuutta ja kulttuuria!

Viittomakielinen ilmaisutapahtuma Ursa Verbum juhlistaa viittomakielistä taidetta, kirjallisuutta ja kulttuuria!

Päivällä on ohjelmaa kaikenikäisille: vauvojen satukylpy, paneelikeskustelu, walk in -työpajat aiheinaan Visual Vernacular ja runous, lasten ja nuorten tarinankerrontaa ja rutkasti muuta! Päiväohjelma alkaa klo 10 ja päättyy klo 15 ja on maksutonta.

Illalla luvassa on jo perinteeksi muodostunut Viittomakielinen runoklubi! Runoklubissa nähdään esityksiä kansainvälisiltä esiintyjiltä ja onpa luvassa myös open stage, eli avoin esiintymisvuoro kaikille halukkaille esiintyjille! Runoklubi on klo 20–22 ja ikäraja on 18, liput 5 euroa. Tapahtuma on tulkattu puhutulle suomelle.

Klo 22 nähdään Joacim Viljamaan ja Juha-Miguel Peltomaan Rytmisesti viitottua runoutta, viittomakieltä sisältävä pop-rap-esitys, joka pyrkii normalisoimaan viittomakieltä osana suomalaisessa viihteessä käytettäviä kieliä ja tuomaan esiin viittomakielen monipuolisuutta viihteessä. Esitys ottaa kantaa viihteen saavutettavuuteen viittomakielisille ja pyrkii herättämään yleisöä huomaamaan, kuinka vähän viihteessä otetaan viittomakielisiä huomioon. Esitys haluaa kaataa raja-aitoja viittomakielisen ja kuulevan yleisön välillä luomalla viihteellisen esityksen, johon kaikki voivat täysipainoisesti ja täysivaltaisesti osallistua. Esityksen kesto: 45 min.

Ursa Verbum on tapahtuma viittomakielisen runouden ja kirjallisuuden kunniaksi. Tapahtumaa tukevat Kulttuurikeskus Caisa ja Pohjoismainen Kulttuuripiste. Yhteistyökumppaneina toimivat Viittomakielinen kirjasto ja Goethe Institute.

Ikäsuositus: Päiväohjelma kaikenikäisille, illan runoklubi 18+
Kieli: suomalainen viittomakieli, puhuttu suomi
Liput: päivätapahtumaan on vapaa pääsy, liput illan ohjelmaan 5 €

Yhteistyötaho/Järjestäjä: Viittomakielisen kirjallisuuden osuuskunta Ursa Minor