Valokuva © I.K. Inha / Suomen valokuvataiteen museo

Valokuvakävely I.K Inhan jäljillä

Kasarmitori, 00130 Helsinki
Kasarmitori

Minkälainen tunnelma oli Helsingin kaduilla sata vuotta sitten? Miten talot, maisemat ja ihmiset ovat muuttuneet vuosien varrella?

Minkälainen tunnelma oli Helsingin kaduilla sata vuotta sitten? Miten talot, maisemat ja ihmiset ovat muuttuneet vuosien
varrella? Kuka oli valokuvaaja I.K Inha ja mitä hänen ottamansa kuvat kertovat 1900-luvun alun Helsingistä?

Suomen valokuvataiteen museon ja Wikimedia Suomen järjestämällä valokuvakävelyllä kuljeskellaan Helsingin keskustassa, etsitään I.K Inhan
ottamien kuvien kuvauspaikkoja ja kuvataan niitä uudestaan, tässä ajassa. Näin syntyy ennen ja nyt -kuvapareja, joissa ajan kuluminen ja kaupungin muutos näkyy selkeästi.

Ilmainen Ajapaik-sovellus auttaa sinua löytämään kuvakulman, josta vanha valokuva on aikoinaan otettu. Kierroksen aluksi tutustutaan yhdessä Ajapaikiin ja jälleenvalokuvaamiseen, joten aiempaa kokemusta ei tarvita.

Inhan taustoista kävelyn aikana kertoo Leena Sipponen, joka toimii kokoelma-amanuenssina Suomen valokuvataiteen museolla. Mukana on myös valokuvaaja ja kuvataidepedagogi Nanna Saarhelo.

Tapahtuma kuuluu kevään 2022 aikana pidettävään valokuvakävelyiden sarjaan, jossa tutustutaan kaupungin muutokseen
jälleenvalokuvaamalla. Valokuvakävelyt ovat osa Wikimedia Suomi -yhdistyksen toimintaa, jossa kannustetaan kaupunkilaisia tutustumaan Helsinkiin vanhojen valokuvien avulla ja taltioidaan kaupungin muutosta. Lisätietoa jälleenvalokuvauksesta ja kevään valokuvakävelyistä Wikimedian verkkosivuilta.

Tapaaminen Kasarmitorilla Valon tuoja -veistoksen edessä. Koko kävely tapahtuu ulkona ja sen kesto on noin 1,5 tuntia. Ilmoittautuminen: https://www.eventbrite.fi/e/valokuvakavely-ik-inhan-jaljilla-tickets-319359481807

Kasarmitori, tapaaminen Valon tuoja -veistoksen edessä
5.5.2022 klo 15-16.30 ja 19.5. klo 15-16.30
Kesto n. 1,5 tuntia
Ilmainen

Sulje