Valokuva Eino Heinonen / Helsingin kaupunginmuseo

Valokuvakävely Kallion sydämessä

Viides linja 11, 00530 Helsinki
Kallion kirjasto

Minkälainen tunnelma oli Kallion kaduilla sata vuotta sitten? Miten talot, maisemat ja ihmiset ovat muuttuneet vuosien varrella?

Minkälainen tunnelma oli Kallion kaduilla sata vuotta sitten? Miten talot, maisemat ja ihmiset ovat muuttuneet vuosien varrella? Tutustu Kallion kaupunginosan historiaan jälleenvalokuvauksen kautta: kävellen, valokuvaten ja vanhoja kuvia katsellen!

Wikimedia Suomen järjestämällä valokuvakävelyllä kuljeskellaan Kallion kaupunginosassa, etsitään vanhojen kuvien kuvauspaikkoja ja kuvataan niitä uudestaan, tässä ajassa. Näin syntyy ennen ja nyt -kuvapareja, joissa ajan kuluminen ja kaupungin muutos näkyy selkeästi.

Ilmainen Ajapaik-sovellus auttaa löytämään kuvakulman, josta vanha valokuva on aikoinaan otettu. Aluksi tutustutaan yhdessä Ajapaikiin ja jälleenvalokuvaamiseen, joten aiempaa kokemusta ei tarvita.

Mukana kävelyllä ovat valokuvaaja ja kuvataidepedagogi Nanna Saarhelo sekä tietokirjailija ja kaupunkiopas Juhani Styrman, joka on erikoistunut Kallion historiaan. 

Tapahtuma kuuluu syksyn 2021 aikana pidettävään valokuvakävelyiden sarjaan, jossa tutustutaan kaupungin muutokseen jälleenvalokuvaamalla.

ti 28.9.2021 klo 17-18.30

la 2.10.2021 klo 14-15.30

Lähtö Kallion kirjaston edestä (Viides Linja 11)

Kesto n. 1,5h

Osallistuminen on ilmaista.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot tapahtuman kotisivuilta.

Sulje