Valokuva Signe Brander / Helsingin kaupunginmuseo

Valokuvakävely Signe Branderin jäljillä

Aleksanterinkatu 14-18, 00170 Helsinki
Helsingin kaupunginmuseo

Kuka oli valokuvaaja Signe Brander ja mitä hänen ottamansa kuvat kertovat 1900-luvun alun Helsingistä?

Kuka oli valokuvaaja Signe Brander ja mitä hänen ottamansa kuvat kertovat 1900-luvun alun Helsingistä? Miten talot, maisemat ja ihmiset ovat muuttuneet sadan vuoden aikana? Lähde Branderin Helsinkiin jälleenvalokuvausretkelle: kävelemään, valokuvaamaan ja vanhoja kuvia katselemaan!

Wikimedia Suomen järjestämillä valokuvakävelyillä kuljeskellaan Helsingin keskustassa, etsitään valokuvaaja Signe Branderin ottamien kuvien kuvauspaikkoja ja kuvataan niitä uudestaan, tässä ajassa. Näin syntyy ennen ja nyt -kuvapareja, joissa ajan kuluminen ja kaupungin muutos näkyy selkeästi.

Ilmainen Ajapaik-sovellus auttaa löytämään kuvakulman, josta vanha valokuva on aikoinaan otettu. Aluksi tutustutaan yhdessä Ajapaikiin ja jälleenvalokuvaamiseen, joten aiempaa kokemusta ei tarvita. 

Mukana kävelyllä ovat kaupunkiopas Salla Lindgren, joka on perehtynyt Signe Branderin valokuviin ja 1900-luvun alun Helsinkiin, sekä taidepedagogi Nanna Saarhelo. 

Tapahtuma kuuluu syksyn 2021 aikana pidettävään valokuvakävelyiden sarjaan, jossa tutustutaan kaupungin muutokseen jälleenvalokuvaamalla.

Ti 5.10.2021 klo 17-18.30 

La 12.10.2021 klo 13-14.30 

Lähtö Helsingin kaupunginmuseon sisäpihalta (Aleksanterinkatu 16). 

Osallistuminen on ilmaista. 

Kesto noin 1,5h. Ilmoittautuminen ja lisätiedot tapahtuman kotisivuilta.

Sulje