Valokuva Helsingin kaupunginmuseo (c) Hugo Sundström

Valokuvakierros Kansallismuseon torniin

Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki
Kansallismuseo

Lukuisat valokuvaajat Signe Branderista Kari Hakliin ovat vuosikymmenten varrella kiivenneet Kansallismuseon torniin kuvaamaan sieltä avautuvaa näköalaa.

Lukuisat valokuvaajat Signe Branderista Kari Hakliin ovat vuosikymmenten varrella kiivenneet Kansallismuseon torniin kuvaamaan sieltä avautuvaa näköalaa. Minkälaisia muutoksia tuona aikana on maisemassa tapahtunut?

Valokuvakierroksella kiivetään Kansallismuseon torniin ja katsellaan Helsinkiä lintuperspektiivistä sekä verrataan vanhoja valokuvia nykymaisemaan, jota kuvataan tässä hetkessä. Näin syntyy ennen ja nyt -kuvapareja, joissa näkyy ajan kuluminen ja kaupungin muutos.

Valokuvakierros aloitetaan Kansallismuseon karhupatsaan juurelta. Kierroksen alussa harjoitellaan kuvien ottamista Ajapaik-sovelluksella museon pihapuistossa ja tallennetaan piha nykytilassaan, ennen tulevan laajennuksen tuomaa muodonmuutosta. Sovellus auttaa löytämään kuvakulman, josta vanha valokuva on aikoinaan otettu. Kuvataidepedagogi Nanna Saarhelo opastaa kuvien ottamiseen. Tämän jälkeen kiivetään museon oppaan johdolla n. 200 askelmaa torniin kuvaamaan näkymiä korkeuksista ja kuulemaan museon historiasta ja tulevaisuudesta.

Kansallismuseo

8.6. ja 12.6.2022 klo 16-17.30

Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautuminen: eventbrite.fi/e/valokuvakierros-kansallismuseon-torniin-tickets-334303078507 (max 8 henkilöä)

Kierros on suomenkielinen

Osallistujilta ei vaadita aiempaa kokemusta jälleenvalokuvauksesta. Mukaan tarvitaan Android-kännykkä, johon voi ladata sovelluksen jo etukäteen: play.google.com/store/apps/details?id=ee.ajapaik.android

Kierros ei ole esteetön, eikä sovellu pienille lapsille, sillä torniin kiivetään kapeita portaita