Valtteri Raekallio: Harjoitus rakkaudesta + Willman Dance Company: Sävelet, jotka eivät soi – Tanssin Voima Festivaali

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Yhdellä lipulla pääsee saman illan kahteen esitykseen.

Yhdellä lipulla pääsee saman illan kahteen esitykseen.

Klo 18: Valtteri Raekallio: Harjoitus rakkaudesta

Mikä meitä pitää yhdessä? Kaksi esiintyjää näyttämöllä riisuvat siteet silmiltään, löytävät tiensä yhteen ja riistäytyvät jälleen irti toisistaan.

Intensiivisen fyysinen duetto liikkuu viettelyn ja turhautumisen välimaastossa, rakkauden ja väkivallan herkässä rajapinnassa.

Valtteri Raekallio kuvaa koreografiaansa “amatöörityöksi" viitaten sanan latinankieliseen alkuperään "amare" - rakastaa. Teos on nimensä mukaisesti rakkaudentyö, rajun ajaton kertomus läheisyydestä, jonka väkevyys salpaa hengen.

Harjoitus rakkaudesta valittiin 2018 osaksi Aerowaves Twenty18 kiertueverkostoa. Sitä on esitetty koti- ja ulkomailla sekä teattereissa että erilaisissa sisä- ja ulkotiloissa (museot, ulkoilmatapahtumat, seminaarit).

Ensi-ilta: 3.10.2015

Konsepti ja koreografia: Valtteri Raekallio
Esiintyjät: Mirva Mäkinen & Eero Vesterinen
Tuotanto: Raekallio Corp. / Pohjoinen liike ry
Residenssituki: K&C Kekäläinen & Company

Ikäsuositus: 10+
Kesto: 30 min

Klo 19: Willman Dance Company: Sävelet, jotka eivät soi, KANTAESITYS

Sävelet, jotka eivät soi on monitaiteellinen näyttämöteos, joka liikkuu musiikin, äänitaiteen, tanssiteatterin ja nykytanssin välimaastoissa.

Näyttämöllä kolmen tanssijan ja laulajan tulkitsema koreografia ja musiikki muodostavat teoksessa moniulotteisen vuoropuhelun.

Teoksen äänimaailmasta vastaavat laulaja-lauluntekijä Emma Salokoski ja muusikko-beatboxaaja Felix Zenger. Kilpatanssin, nykytanssin ja akrobatian edustajat esiintyjinä vahvistavat vuoropuhelua eri tanssilajien välillä tuoden näkyväksi erilaisia kehollisia tapoja liikkua.

Esitys käsittelee perheen sisäistä dynamiikkaa sukeltaen erilaisten perheiden vuorovaikutusmaailmoihin. Kommunikaatiotapojen ylisukupolvisuus sekä ristiriidat, lohdullisuus ja anteeksianto ovat esityksen kantavia teemoja. Millaisilla vuorovaikutuksen työkaluilla kukin maailmansa kohtaa?

Sävelet, jotka eivät soi nostaa perheen tärkeyden esiin yksilökulttuurimme keskellä. Heijastelemalla erilaisia perhekokonaisuuksia esitys painottaa kunkin ihmisen läheisen yhteisön, erilaisista läheisistä ihmissuhteista koostuvan perheen ainutlaatuisuutta ja korvaamattomuutta.
Yhteiskunnassamme noin kolmasosa kaikista perheistä ei vastaa perinteistä käsitystä ydinperheestä.

Esitysillan päätteeksi järjestetään yleisökeskustelu.

Työryhmä

Koreografia, konsepti: Marjaterttu Willman
Sävellys, sovitus, musiikin esitys: Emma Salokoski,
Felix Zenger
Valosuunnittelu: Eero Alava
Esiintyjät: Emma Salokoski, Jonna Aaltonen, Jussi Väänänen, Jukka Tarvainen

Ikäsuositus: 10+
Kesto: 45 min

Sulje