Valokuva Janne Suhonen / Valtioneuvoston kanslia

Verkkoasukastilaisuus: Valtioneuvoston linnan asemakaavan muutos

Valtioneuvoston linnan asemakaavaa muutetaan. Tervetuloa asukastilaisuuteen 14.9.2022 klo 17–17.45.

Senaatintorin viereen sijoittuvan Valtioneuvoston linnan korttelia on tarkoitus täydennysrakentaa. Lisärakennus on tarkoitus sijoittaa umpikorttelin piha-alueelle purettavan entisen painotalon tilalle. Kaavaratkaisu mahdollistaa Valtioneuvoston tilojen keskittäminen Helsingin empirekeskustaan kuuluvaan Valtioneuvoston linnan kortteliin. Kadunvarsirakennuksissa muutokset tapahtuvat rakennusrunkojen sisällä katujulkisivujen säilyessä ennallaan. Keskustan maanalaiseen huoltotunneliin on tarkoitus rakentaa uusi ajoliittymä. Kaavoituksen yhteydessä tullaan myös selvittämään mahdollisuutta Kirkkokadun muuttamisesta yksisuuntaiseksi Snellmaninkadun ja Ritarikadun välisellä osuudella.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan ja kaavan valmisteluaineistoon (selostusluonnos ja viitesuunnitelma) voi tutustua 5.9.-23.9.2022 verkkosivuilla osoitteessa hel.fi/suunnitelmat.

Verkkoasukastilaisuudessa 14.9.2022 kaupungin kaavoittaja esittelee asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja kaavan valmisteluaineiston. Tilaisuudessa on varattu aikaa osallistujien kysymyksille ja keskustelulle.

Pääset liittymään tilaisuuteen klo 16.45 alkaen klikkaamalla liittymislinkkiä. 

Liity tilaisuuteen tästä. 

Kokousohjelma Teamsia ei tarvitse ladata omalle laitteelle, vaan kokoukseen voi osallistua verkkoselaimen kautta.  

Tilaisuuden tallenne löytyy tilaisuuden jälkeen kahden viikon ajan kaupunkiympäristön YouTube-kanavalta osoitteesta bit.ly/kymp-youtube.   

Voit lukea lisää Teams-kokouksesta: https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/ajankohtaiset-suunnitelmat/tilaisuudet/nain-osallistut-teamskokous 

Sulje