Valokuva Helsingin kaupunkiympäristö

Verkkotilaisuus: Pysäköinnin muutokset asuinkaduilla

Talvisen jalankulun helpottamiseksi kadunvarsipysäköintiin tehdään muutoksia eri puolilla Helsinkiä. Tervetuloa verkkotilaisuuteen kuulemaan lisää!

Pysäköinti muuttuu noin 150 tonttikadulla eri puolilla Helsinkiä kantakaupungin ulkopuolella. Uudet pysäköintijärjestelyt tarkoittavat esimerkiksi pysäköintikieltoa jalkakäytävän puolella tai pysäköinnin siirtämistä jalkakäytävän vierestä kadun toiselle laidalle.  

Järjestelyllä helpotetaan jalkakäytävien puhdistamista ja liukkaudentorjuntaa. Toimivammalla talvikunnossapidolla voidaan vähentää liukastumisia ja kaatumisia, jotka ovat jalankulkijoiden yleisimpiä loukkaantumissyitä. 

Kaupunki järjestää 15. helmikuuta verkossa asukastilaisuuden, jossa esitellään uusien pysäköintijärjestelyjen periaatteet ja vaikutukset kaupunginosittain. Tilaisuudessa voit kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa joukko kunnossapidon ja liikennesuunnittelun asiantuntijoita. 

Tilaisuus alkaa klo 17 ja päättyy viimeistään kello 18.30. Tilaisuuden aluksi liikennesuunnittelun ja kunnossapidon edustajat kertovat pysäköintimuutoksista, minkä jälkeen on aikaa kysymyksille.

Tutustu materiaaliin etukäteen

Voit tutustua etukäteen pysäköintimuutosten periaatteisiin ja vaikutuksiin omalla alueellasi Helsingin kaupungin sivuilla. Uutinen aiheesta löytyy kaupungin verkkosivuilta

Ohje tilaisuuteen osallistujalle 

Osallistuminen on helpointa tietokoneella. Mobiililaitteella kuten älypuhelimella chatin käyttö on hankalampaa. Tietokoneella sinun ei myöskään tarvitse ladata laitteeseesi uusia sovelluksia, sillä tilaisuuteen voi osallistua verkkoselaimella. Tarvitset vakaan verkkoyhteyden. Liity mukaan klikkaamalla liittymislinkkiä.  

Tarkemmat ohjeet tilaisuuteen osallistumiseen löydät  Näin osallistut Teams-verkkotilaisuuteen -ohjesivulta. 

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa kaupunkiympäristön Youtube-kanavalta tilaisuuden jälkeen.