Valokuva Helsinki Marketing (c) Jussi Hellsten

Via Crucis - Ristin tie 2021

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie toteutetaan tävä vuonna poikkeuksellisesti lyhytelokuvan muodossa.

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie toteutetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti lyhytelokuvan muodossa.

Runoilija, kirjailija Anna-Mari Kaskisen käsikirjoittamassa näytelmässä kohtausten näyttämönä ovat autiot Helsingin kadut vailla ristin sielua, on vain Jeesus käyskentelemässä rajoituksien hiljentämässä kaupungissa.

Videokäsikirjoituksen on tehnyt monialainen työryhmä, jossa ovat mukana niin musiikin, kuvasuunnittelun kuin käsikirjoituksenkin asiantuntijoita. Ohjaajina videoesityksessä toimivat teatteriohjaaja Markku Arokanto, joka vastaa henkilöohjauksesta ja MuM, teologian kandidaatti Antti Vuori, jonka vastuulla on kameraohjaus ja kuvaaminen.

Via Crucis -lyhytelokuvassa Jeesuksen-roolissa nähdään Panu Haavisto. Muissa rooleissa nähdään mm. Marjaana Kuusniemi, Esa Ruuttunen, Eeva-Maija Haukinen ja Taisto Reimaluoto. Mukana on myös iso joukko harrastajanäyttelijöitä, laulajia ja avustajia.

Internet, YouTube, Facebook
28.3.-5.4.2021

Maksuton

Sulje