Valokuva Visit Vuosaari

Vuosaaren Satamapäivä 2022

Provianttikatu 5, Vuosaaren satama, 00980 Helsinki
Hansaterminaali, Vuosaari

Vuosaaren Satamapäivä on osa elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävää Visit Vuosaari Weekend-tapahtumaviikonloppua

Vuosaaren Satamapäivä on osa elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävää Visit Vuosaari Weekend-tapahtumaviikonloppua, jolloin se täyttyy erilaisista tapahtumista, mielenkiintoisesta tekemisestä ja värikkäistä kävijöistä.

Vuosaaren Satamapäivässä on mahdollisuus tutustua maan tärkeimmän viestinsataman toimintoihin muuten suljetulla satama-alueella. Tutustuminen onnistuu vaikkapa lintuperspektiivistä Gatehouse-rakennuksen ylimmästä kerroksesta, jossa on paikalla Helsingin sataman edustajat.

Vuosaaren satamapäivän perinteisiä vetonauloja on mahdollisuus tutustua suuriin aluksiin, kuten Finnlinesin matkustajarahtilaivaan, Rajavartiolaitoksen Turvaan ja Alfons Håkansin hinaajaan.

Yleisöllä on myös mahdollista tutustua VR Transpointin veturiin ja kalustoon satama-alueella, jonka lisäksi siellä on esillä Kaartin Jääkärirykmentin ja Vuosaaren VPK:n kalustoa. 

Vuosaaren purjehtijoiden tukikohdassa Ruusuniemessä pystyy tutustumaan purjehduksen saloihin niin pienillä kuin hieman suuremmillakin aluksilla. Alueella on myös W & W Marinin venenäyttely, jossa on tarjolla purjehdusnäytöksiä, onkimista ja muuta mukavaa.

Tänä vuonna tapahtumakävijöitä viihdyttävät Mambasta tuttu biisintekijä ja hittinikkari Tero Vaara sekä retrosoulia ja bluesia esittävä Emilia Sisco.

Vuosaaren Satama, Hansa-terminaalin edusta

27.8.2022 klo 11-15

Vapaa pääsy

Sulje