W H A T E V E R – tilallista sarjakuvaa – Terhi Adler

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Näyttely tutkii, miten toteuttaa sarjakuvaa uudella tavalla: kolmessa ulottuvuudessa.

Näyttely tutkii, miten toteuttaa sarjakuvaa uudella tavalla: kolmessa ulottuvuudessa.

Näyttelytilan valtaavat sarjakuvainstallaatiot erilaisissa kokeellisissa muodoissa.

Mitä, jos käsittäisimmekin sarjakuvanäyttelyn uudelleen. Olisiko mahdollista saavuttaa tilassa sama immersion taso kuin sarjakuvakirjaa lukiessa? Millaista olisi astua osaksi sarjakuvaa? Olisiko sarjakuvan mahdollista olla interaktiivista? Tämä näyttely rikkoo rajoja ja kenties pakottaa tulkitsemaan termin 'sarjakuva' uudelleen. Kyseessä on eräänlainen laboratorio erilaisille tilallisen sarjakuvan formaateille.

Whatever on sarjakuvaprojekti, joka on olemassa monessa ulottuvuudessa samaan aikaan. Lähtökohtaisesti se on sarjakuvaa. Toiseksi se on näyttelyssä näkemäsi tilalliset sarjakuvat/installaatiot. Kolmanneksi, kehitteillä on myös sarja lyhyitä animaatioita.

Whatever kertoo kolmikymppisestä Tytöstä, joka elää parhaan kaverinsa Kissan ja terapeutti-Kasvinsa kanssa kämppiksinä, ja yrittää selviytyä tylsästä mutta kaoottisesta elämästään deittiäppien, pätkätöiden ja parantavien kristallien kanssa. Hahmot ovat tällä kertaa jumittuneet outoihin, ennenkokemattomiin tiloihin.

Terhi Adler (1989) on poikkitaiteellinen graafikko, kuvittaja ja luova generalisti, joka tekee myös sarjakuvaa sekä animaatiota. Kiinnostuksenkohteita ovat myös esim. keramiikka, videotaide sekä komiikka.

Adler on valmistunut Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi, ja tämä näyttely on hänen opinnäytetyönsä taiteellisen tutkimuksen osuus. Näyttely on osa Suomen Kulttuurirahaston Taiteiden Kesä -hanketta.

Sulje