Wabanag & Marjo Smolander – Cosmologies – Etno – Folk Station

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Klubi-illoissa kansanmusiikki kohtaa modernit ilmaisukeinot. Lokakuussa kuullaan vaikutteita Kanadan alkuperäiskansalta sekä kanteleperinteen taitajaa.

Klubi-illoissa kansanmusiikki kohtaa modernit ilmaisukeinot. Lokakuussa kuullaan vaikutteita Kanadan alkuperäiskansalta sekä kanteleperinteen taitajaa.

WABANAG

Wabanag sekoittaa musiikissaan perinteitä ja nykymusiikin tyylejä. Yhdistämällä etno-rokkia ja trance-elektronista musiikkia lumoavaan lauluun ja perkussioihin, joilla on syvä henkinen tausta, ryhmä tuo muinaisen ajattomaan elämään. Ryhmää inspiroi Kanadan alkuperäiskansan wabanaki-perinne.

Wabanag on saanut ehdokkuuden Native American Music Awards albumistaan Bemia sekä Canadian Aboriginal Music Awards albumistaan Ulodi.

Yovan Nagwetch: Laulu, huilu ja perkussiot
Juha Jokiranta: Kitara, taustalaulu
Iivo Baric: Basso, taustalaulu
Jani Takkunen: Rummut, rytmi- ja ääniraidat, taustalaulu

MARJO SMOLANDER: COSMOLOGIES

Marjo Smolander (s. 1986) on rääkkyläläislähtöinen kanteletaiteilija, laulaja, säveltäjä ja sanoittaja. Hänen musiikilliset juurensa ovat Suomen kansanmusiikin syvässä ikiroudassa. Smolander tunnetaan muun muassa Zäpämmät-duosta.

Tammikuussa 2021 ilmestyi Smolanderin debyyttialbumi Cosmologies. Levyllään Smolander on tehnyt yhteistyötä eri kulttuureista tulevien artistien kanssa. Albumin kappaleet on äänitetty Suomessa, Senegalissa, Tanskassa ja Malissa. Albumi nousi arvostetulla World Music Charts Europe -listalla kymmenen parhaan albumin joukkoon.

Yksi levyn kantavista teemoista on vanhemmuus ja siihen liittyvien kokemusten läpikäynti. “Vanhemmuuteen kasvaminen sekä siihen liittyvä ristiriitaisuus ja syyllisyys omasta riittämättömyydestään koskettaa monia meistä”, Smolander pohtii. Lisäksi Smolander tarkastelee albumilla erilaisia tapoja kommunikoida ja käsitellä tunteita musiikin kautta. Cosmologies-albumin ideologiana on ollut, että musiikki ei ole vain musiikkia – se puhuu, lohduttaa ja hoitaa.

Vuodesta 2006 lähtien Smolander on imenyt länsiafrikkalaista rytmiikkaa ja musiikkiestetiikkaa ollessaan Senegalissa ja Malissa. Malilaisen koramusiikin pitkän linjan estetiikka sykähdytti karjalaisen kanteleperinteen taitajaa. Nämä tyylit sekoittuivat Smolanderin omissa sävellyksissä luontevasti.

Etno – Folk Station on klubisarja, joka kutsuu kuulijan matkalle ajassa taaksepäin. Klubilla esi-isien perinteinen musiikki rikastuu monipuolisilla ja nykyaikaisilla ilmaisukeinoilla.

EFS-klubi-illat:
18.9. Dream Timeless & Anemelo
16.10. Wabanag & Marjo Smolander – Cosmologies
20.11. Nagwetch – Little Sun & Something like Home
11.12. Wabanag & Riina Hosio & J-P Piirainen – Vakaa yhteys / Stable Connection

Kesto 2 t + väliaika
Ikäsuositus 15 v ylöspäin
Kieli: suomi, englanti
Liput sisältää palvelumaksun lippu.fi

Sulje