Valokuva Helsinki Marketing / Helsingin yliopisto (c) Pinja Näkki

Walter Rodríguez: Guatemalan luonto

Pohjoinen Rautatiekatu 13, 00100 Helsinki
Luonnontieteellinen museo

Guatemalan luonto -näyttelyssä valokuvaaja Walter Rodríguez esittelee pienen otoksen Guatemalan kiehtovista luonnonvaraisista ja ainutlaatuisista eläimistä.

Guatemalan luonto -näyttelyssä valokuvaaja Walter Rodríguez esittelee pienen otoksen Guatemalan kiehtovista luonnonvaraisista ja ainutlaatuisista eläimistä. Monet kuvien lajit ovat uhattuja muun muassa metsäkadon ja elinympäristön rappeutumisen vuoksi, eikä niitä löydy mistään muualta maailmasta.

Guatemalassa on yli 12 000 kasvi- ja eläinlajia ja maa on biologisen monimuotoisuuden hotspot, eli kuuma piste. Maa sijaitsee kahden valtameren välissä, minkä ansiosta alueelle on syntynyt monimuotoisia ja vaihtelevia ekosysteemejä. Vuoristoinen maasto aktiivisine tulivuorineen ja Keski-Amerikan korkeimpine huippuineen luovat alueelle ainutlaatuisia mikroilmastoja.

Guatemalan elinympäristöt vaihtelevatkin ylängön pilvimetsistä kuiviin piikkipensasmetsiin ja mayojen alankojen valtaviin trooppisiin sademetsiin. Maa on koti ikonisille neotrooppisille lajeille, kuten jaguaarille ja mayaketsaalille, sekä useille muille alueen ainutlaatuisille eläin- ja kasvilajeille.

Valokuvaaja Walter Rodríguez varttui Guatemalassa ja asuu tällä hetkellä Suomessa. Hänen intohimonsa luontoon ja valokuvaukseen sai alkunsa kotimaan monimuotoisen luonnon inspiroimana ja on johdattanut hänet etsimään ainutlaatuisia villieläimiä tropiikeista ympäri maailmaa.

Luonnontieteellinen museo, kahvila

1.2.–31.3.2022

Ti, to, pe klo 10.30-17.00

Ke, la klo 10.30-18.00

Su klo 10.30-16.00

Vapaa pääsy