Valokuva Haut et Court, France 3 Cinéma

Yläkoulukino: Gagarine - Kiertoradalla

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Vuotalo

Pariisilaisen lähiön purkua tallentanut elokuva yhdistää yhteiskunnallista realismia ja urbaania fantasiaa rohkealla ja modernilla tavalla.

16-vuotias Yuri asuu Pariisin Ivry-sur-Seinen lähiössä, valtavassa Cité Gagarinen rakennuskompleksissa, jota uhkaa purkutuomio.

Sekä Yuri että kerrostalo ovat saaneet nimensä neuvostokosmonautin Juri Gagarinin mukaan ja myös Yuri haaveilee avaruuden valloittamisesta. Sitä ennen on kuitenkin pelastettava 370 asunnon kotitalo ja sen repaleinen, mutta yhteen hiileen puhaltava yhteisö: ainoa perhe, joka Yurilla on.

Cannesin vuonna 2020 virtuaalisesti järjestettyjen elokuvajuhlien puheenaihe GAGARINE – KIERTORADALLA yhdistää yhteiskunnallista realismia ja urbaania fantasiaa rohkealla ja modernilla tavalla. Fanny Liatard ja Jérémy Trouilh onnistuvat käsikirjoittajina ja yhteisessä esikoisohjauksessaan hämmästyttämään energiallaan. Vähäeleisen voimakkaan roolisuorituksen tekevä tulokas Alsény Bathily on mieleenpainuva todellisuudesta irtautuvana Yurina.

Elokuva on kuvattu Cité Gagarinen todellisen purkuprosessin yhteydessä elokuussa 2019 ja se tallentaa näin lähes reaaliajassa Pariisin lähiöiden murenevaa optimismia koskettavasti.

Kesto: 95 min
Kieli: ranska
Tekstitys: suomi
Ikäsuositus: K12
Maksuton sisäänpääsy yläkoululaisryhmille. Pakolliset ennakkoilmoittautumiset ryhmille ma 17.1. alkaen kultus.fi.
Koronarajoituksista johtuvat muutokset ovat mahdollisia.

Sulje