Yleisö – Caisa Classequal

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Hauska ja ilmeikäs Yleisö-teos rikkoo erilaisia tabuja konserttikäyttäytymisessä. Esityksen kertojana on näyttelijä Ernest Lawson.

Hauska ja ilmeikäs Yleisö-teos rikkoo erilaisia tabuja konserttikäyttäytymisessä. Esityksen kertojana on näyttelijä Ernest Lawson.

Yleisö on koko perheen konsertti, joka juhlistaa monikielisyyttä vuosittaisen Satakielikuukauden yhtenä tapahtumana. Ohjelmassa on viihdyttävää sekä mukaansatempaavaa osallistavaa kuuntelua, tarkkailua ja tekemistä niin pienille kuin isoillekin musiikista ja teatterista kiinnostuneille.

Englantilaisen Roxanna Panufnikin The Audience (Yleisö) on tarkka kuvaelma erilaisista klassisen musiikin konserttien kuulijoista. Teos yhdistää runoa ja musiikkia erityisellä tavalla. Wendy Copen nokkelat tekstit ja Panufnikin kuvaileva musiikki luovat laajan kirjon erilaisia tyylejä ja tunteita. Huumori on usein läsnä puolalaistaustaisen Panufnikin teoksissa: “Musiikkini on kuka minä olen. En ole vain tämä vakava, uskonnollinen, henkinen henkilö; rakastan myös komediaa.” Panufnik kertoo.

Hauska ja ilmeikäs The Audience on viihdyttävä sekä esiintyjille että yleisölle. 10 erilaista osaa kuvaavat satiirisesti erilaisia ihmistyyppejä, jotka käyvät konserteissa. Näyttelijä, tv:stä tuttu viihdetaiteilija Ernest Lawson esiintyy kertojan roolissa. Lawson on näytellyt mm. TV-sarjoissa Sipoon Herttua sekä Kontio & Parmas sekä elokuvassa Äpärä. Koko kansan suosioon hänet on kuitenkin nostanut esiintyminen supersuositussa Putous-sketsiohjelmassa, jossa Lawson on työskennellyt vuodesta 2017. Syksyllä -21 Erkku kilpailee Anniina Koivuniemen parina MTV:n sarjassa Tanssii tähtien kanssa.

Tapahtuman lopussa seuraa vielä pieni yllätysnumero, jossa taiteilijat intoutuvat improvisoimaan ja vastailevat yleisön kysymyksiin!

Esiintyjät:
Ernest Lawson, näyttelijä
Linda Suolahti, viulu
Tuulia Hero, viulu
Ulla Knuuttila, alttoviulu
Tatu Kauppinen, sello

Caisa Classequal on tasa-arvoisen taiteen konserttisarja, joka antaa taiteilijoiden määritellä itse itsensä. Taidetta ei aseteta patriarkaatin synnyttämään alisteiseen ja ehdolliseen asemaan, jossa taiteilija joutuu määrittelemään ja hyväksyttämään itsensä valkoisen miehen kuvan ja tekojen kautta.

Kesto: n. 45 min ilman väliaikaa
Ikäsuositus: koko perheelle
Kieli: suomi ja englanti

Järjestäjä ja/tai yhteistyötahot: Kokonainen ry

Caisan Classequal -sarja:
pe 17.9 klo 18 suomeksi, klo 19.45 in English Yleisö / The Audience
pe 15.10. klo 19 Galina – nainen ja vasara
pe 19.11 klo 19 Laura Hynninen – unia vai kaikuja
pe 10.12 klo 19 Henrik Sandås Quintet

Sulje