Valokuva Taidetliopisto (c) Veikko Kähkönen

Ylikulutuksesta uudenlaiseen olemisen tapaan

Haapaniemenkatu 6, 00530 Helsinki
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Taidepiste: Ylikulutuksesta uudenlaiseen olemisen tapaan

Taidepiste: Ylikulutuksesta uudenlaiseen olemisen tapaan

Ilmastokriisi pakottaa ihmiset tulevaisuudessa luopumaan paljosta. Mitä hyvää voidaan saada ylikulutukseen perustuvan elämäntavan tilalle? Mihin muuhun kuin materiaan kanavoidaan ihmiskunnalle ominaisen hedonismin? Entä mitä pitäisi opettaa nyt lapsille, jotta he voivat elää onnellisen elämän tulevaisuuden muuttuneessa maailmassa?

Uudenlaisista elämisen ja olemisen tavoista keskustelevat marraskuun Taidepisteessä tanssipedagogiikan professori Eeva Anttila, filosofi Ville Lähde, tietokirjailija ja maantieteilijä Laura Ertimo ja toimitusjohtaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Leo Stranius. Tapahtuman juontaa toimittaja Riikka Suominen.

Keskustelun jälkeen on mahdollisuus osallistua kuvataiteilija ja väitöskirjatutkija Henna Lainisen pitämään lyhyeen kirjoitusharjoitukseen.

Teatterikorkeakoulu, Tori

9.11.2022 klo 17.30–19.00 

Vapaa pääsy

Taidepiste on Taideyliopiston kaikille avoin ja maksuton tapahtumasarja, jossa käsitellään yhteiskunnallisia ilmiöitä monialaisen keskustelun ja taiteen kautta. Tapahtumat järjestetään arki-iltaisin noin kuukauden välein vaihtuvissa sijainneissa ja Taideyliopiston Youtube-kanavalla.