Foto © Sanna Pietilä

Äventyrsturen Kung Gustav III:s skatt på svenska

Sveaborg, 00190 Helsingfors
Sveaborgs sjöfästning

Kung Gustav III har anlänt till rikets östra del för att ta hand om ärenden på sjöfästningen Sveaborg.

Kung Gustav III har anlänt till rikets östra del för att ta hand om ärenden på sjöfästningen Sveaborg. Men under natten har något fruktansvärt skett. Hans Majestäts skattkista och dess dyrbara innehåll har blivit stulet. Kungen är uppröd och ännu mera förvirring skapar ett hotbrev
som hittas på officersklubben. Hans Majestät är en kung som älskar fred och konst, och vars bedrifter beundras och uppskattas av hela folket. Vem är ute efter kungen och smider lömska planer och varför? Nu behövs det hjälp för att lösa detta knepiga mysterium. Den värdefulla skatten måste hittas! Anslut dig till kungens sökpatrull och kom med på ett äventyr som tar dig genom både grönskande parker och mörka bastioner.

Kung Gustav III:s skatt är en äventyrstur som baserar sig på historisk fakta. Turen riktar sig till barn i åldern 6-13, men lämpar sig även för vuxna. Turen tar deltagarna på en spännande tidsresa till 1700-talets Sveaborg. Medan deltagarna följer ledtrådar och löser uppgifter stöter de också på intressanta historiska personer och händelser. Under turen får man bekanta sig med 1700-talets Sveaborg på ett medryckande och roligt sätt.

Turen startar från Artilleriviken framför kiosken på Sveaborg. Till Sveaborg kommer man med FRS Finlands vattenbuss eller med HRT:s färja från Salutorget (båtresan är inte inkluderad i biljettpriset). Turen tar ca 1,5 timme och den börjar på angivet klockslag.

Barnen bör ha med sig en vuxen på föreställningen. Turen lämpar sig inte för barnvagnar och rutten svårframkomlig. Ta med egen ficklampa, klädsel enligt väder och bekväma skor.

Sveaborg, start från Artilleriviken framför kiosken på Sveaborg
Fredagar: 17.6, 1.7, 8.7, 15.7 , 22.7, 29.7 och 5.8.2022 kl. 12.00. På svenska.
Biljetter från: Barn (under 16 år) 13 €, vuxna 15 € 

Stäng