Foto Designmuseo (c) Marina Veziko

Årets grafiker 2021: Marina Veziko

Högbergsgatan 23, 00130 Helsingfors
Designmuseet

Årets grafiker 2021: Marina Veziko

Årets grafiker 2021: Marina Veziko

Under Helsingfors designvecka öppnade Designmuseet utställningen för den grafiska formgivaren Marina Veziko för publiken. I utställningen Vi tänker annorlunda på natten (We think differently at night) begrundar Veziko, en av Finlands ledande formgivare, intuitionens och det undermedvetnas roll i det kreativa arbetet.

Marina Veziko (f. 1988, Kiev), av Grafia utvald till årets grafiska designer 2021, är en modig och mångsidig designer som arbetar särskilt med varumärken. Hennes repertoar sträcker sig från visuella uttryck till förpackningar samt tidningslayout och digitala applikationer.

I utställningen presenterar Veziko sju arbeten, som förenas inte bara av det slutgiltiga visuella resultatet utan också av ansvar, det nyas främjande och annorlunda perspektiv. Utställningen reflekterar över intuitionens och det undermedvetnas roll i formgivningsarbetet. Verken presenteras via den drömlika värld som har skapats omkring dem. Den dramatiserade uppläggningen som gjorts tillsammans med designern Hanna Anonen och texterna av frilansjournalisten Iida Sofia Hirvonen leder betraktaren till visdomens dolda hemligheter. 

Designmuseet, galleriet
10.9.2021-9.1.2022

Stäng