Acting for Climate: BARK (koululaisesitys)

Acting for Climate bjuder in till föreställningen BARK där du får uppleva nycirkus bland träd och trädtoppar.

Acting for Climate bjuder in till föreställningen BARK där du får uppleva nycirkus bland träd och trädtoppar.

BARK är en utomhusföreställning som förmedlar ett nytt sätt att uppleva skogen. Genom en skogspromenad kantad med cirkus får du möjlighet att använda alla dina sinnen. Föreställningen tar sig olika uttryck beroende på varje skogs unika utformning.

Föreställningen kombinerar akrobatik, vertikal dans, fysisk teater och dans tillsammans med olika ljudlandskap och dikter. Allt sker tillsammans med, i och runt träden. Föreställningen har skapats i samarbete med klimatforskare och baseras på Karin O’Briens teori om social förändring.

BARK hade premiär i Danmark våren 2021. Den har turnerat i Sverige under sommaren och kommer nu äntligen till Finland i augusti och september 2021. Turnén genomförs så långt som möjligt med cykel för att minska dess klimatpåverkan.

Acting for Climate är ett dansk-norskt nycirkuskompani startat år 2015 som kombinerar konst och klimataktivism. Kompaniets mål är att inspirera människor till att leva mer hållbart. Acting for Climate vill bidra till att utveckla konsten och förändra världen genom att föra samman vetenskap och konst.

Idé och koncept: Heidi Miikki (FI), Abigael Winsvold (NO), David Eisele (DE), Frøydis Dahlø (NO) och Emma Langmoen (NO)
Artister: Heidi Miikki (FI), Abigael Winsvold (NO), Fabian Hansen (DK), William Yazaki (DK) och Stina Kopra (FI)
Outside eye: Rebecca Tiger (SE) och Karen O’Brien (NO / US)

Föreställningen har skapats med stöd av Nordisk Kulturfond, SPENN Norway - Scenekunstbruket, Statens Kunstfond, Taiteen edistämiskeskus - Taike, DYNAMO - Workspace for circus & performing arts, Bergsmyrene Gård och med hjälp av många fler härliga och hjälpsamma människor. Stort tack till er! Tack också till skogen och träden.

Verket innebär en promenad på ca. 2 km under 70 minuter.

Vi rekommenderar kläder som tål skiftande väderlek. Föreställningen är ett promenadverk på stigar i skogen och är dessvärre inte tillgänglighetsanpassad för rullstol eller barnvagn. Ta kontakt med festivalarrangörerna om du har frågor eller önskemål.

Vi sörjer för att trygga avstånd kan hållas under hela föreställningen. Vi rekommenderar därutöver ansiktsmask för publiken.

Publiken uppmuntras ta sig till föreställningen så miljövänligt som möjligt med cykel, kollektivtrafik eller genom samåkning.

Föreställningen är väderkänslig och kan komma att senareläggas eller ställas in vid exempelvis störtregn eller storm.

Längd: ca 1 t
Språk: finska, engelska (+svenska)
Åldersrekommendation: 6+

Stäng