Allt om glas – Utställning om glasets många former

Annegatan 30, 00100 Helsingfors
Annegården

I den funktionella utställningen Allt om glas, som skapats i samarbete mellan Finlands glasmuseum och Annegården, bekantar vi oss med glaset och dess många dimensioner.

I den funktionella utställningen Allt om glas, som skapats i samarbete mellan Finlands glasmuseum och Annegården, bekantar vi oss med glaset och dess många dimensioner.

Utställningen som är kuraterad av Finlands glasmuseum sprider sig till korridoren på andra våningen i Annegården. I galleriet i änden av korridoren finns glasföremål som visar glasets olika klarhetsgrader, olika färger, bruks- och konstglas, glasets olika texturer, tillverkningsredskap samt användningsändamål. Du får också bekanta dig med bland annat hur glaset bryter ljus och utforska olika verktyg som används för glastillverkning.

I utställningen ingår:

Lördag 19.11 kl. 10.00–15.30 | Falk Bauer: Alla slags varelser av glas – konstglasblåsarmästare Falk Bauer skapar i sin arbetsdemonstration småkryp och andra varelser av hett glas. Demonstrationen ordnas också söndag 20.11 i Finlands glasmuseum (Tehtaankatu 23, Riihimäki).

Fredag 9.12 kl. 16.30–19.30 | Annadagens fest – i programmet ingår verkstäder och disco samt offentliggörande av verket Ljushuset på fasaden.

Lördag 10.12–måndag 23.1 |Ljushuset – ett gemenskapligt verk som består av “fattigmans glasmålningar” i fönstren på Annegårdens framsida

Utställningen Kaikki lasista (Allt om glas) innehåller också en inspirationsuppgift som man kan göra hemma eller i skolan. Det går bra att göra den till exempel efter utställningsbesöket. Klicka på länken på annantalo.fi för att ladda ner uppgiften.

Stäng