Angélique Kidjo, Tampo

Tokoistranden, Eläintarhantie, 00530 Helsingfors
Huvilatältet

Kidjo har beskrivits som en legend, ikon, diva och till och med drottning.

Det finns två slags människor: de som har sett Angélique Kidjo live och de som borde se Angélique Kidjo live. Alla i den förstnämnda kategorin hör egentligen också till den sistnämnda. Den här sångaren och låtskrivaren från Benin har ingen brist på karisma.

Kidjo har beskrivits som en legend, ikon, diva och till och med drottning. Trots att alla dessa titlar pekar mot ett ärofullt förflutet, är artisten i bästa form just nu. I fjol gav Kidjo ut det rosade albumet Mother Nature, som kombinerade hiphop med afrobeat och urbeninsk zilini. Plattan bjöd in till protest som omfamnas av ett budskap om kärlek. Skivan samlar ihop artister från den afrikanska kontinenten och sammanför teman från alla håll i världen.

”Hennes framgång är inte en pyramid, utan en krets som kontinuerligt blir större”, skrev musikwebbplatsen Pitchfork om Kidjo. Huvila erbjuder nu möjligheten att ansluta sig till denna cirkel av musikalisk glädje för en kväll.

Kvällen inleds av Tampo. Bandet leds av Kusti Vuorinen och Tampo kan spela lantlig cumbia i ena stunden och byta till ledig lounge från Karibien den nästa.

Stäng