Foto Roi Ruuskanen

Annegårdens Konstnätet

Information om Annegårdens multikonstkurser för svenskspråkiga klasser.

Konstnätet är en tre veckor lång (2 timmar/vecka) multikonstkurs som ordnas distans. Kursen genomförs med videoanslutning via Microsoft Teams. Den deltagande klassen arbetar under ledning av 2-3 Annegårdens konstpedagoger på sin egen skola. En klass (max. 30 elever) åt gången kan ta en distans konstkurs. 

Kursen tar 90 minuter utan paus varje gång. Detta kan vara svårt, speciellt för mindre elever, därför rekommenderar vi Konstnätet för åk 3-6. 

Svenskspråkiga konstkurser hålls två gången på måndagarna, kl. 9.15-10.45 och 11.15-12.45. Klassen deltar i hela kursen samma veckodag och samtidigt. 

Krav på distansutbildning (utrustning, utrymme, material, assistenter): 

  • Klassläraren och potentiella assistenter i klassen fungerar som underlättare av konstpedagogik och hjälper eleverna att arbeta enligt konstpedagogernas instruktioner. En vecka innan kursstart får du detaljerade instruktioner från konstpedagoger om materialbehov och din egen roll på distanskonstkursen. Dessutom kan du få en leverans av material från Annegården några dagar innan kursstart.
  • En dator med en kamera och mikrofon genom vilken en Teams -anslutning öppnas. En bärbar dator fungerar bäst så att du kan flytta kameran. Har du en stationär dator behöver du en separat webbkamera med mikrofon för att konstpedagoger ska se och höra eleverna. 
  • Klassrummet ska ha en videokanon eller stor skärm och externa högtalare så att eleverna kan se och höra instruktioner och konstpedagoger. 
  • Klassen arbetar främst i det egna klassrummet. 

Anmäl din klass för Konstnätet svenskspråkiga konstkurs här.   

Klassens tidigare deltagande i 5x2 eller 2x5 konstutbildning är inte ett hinder för deltagande i Konstnätet distansutbildning. Deltagande i Konstnätet utesluter inte heller deltagande i 5x2 eller 2x5 kontaktundervisning, medan det är möjligt. 

Stäng