Foto Erik Berg / Norjan kansallisooppera

Annullerad: Billy Budd

Helsingegatan 58, 00260 Helsingfors
Finlands nationalopera och -balett

Brittens mästerverk genomsyras av den klaustrofobiska stämningen på en u-båt. I operan stiger undertryckt passion och tyngande skuldkänslor till ytan.

Brittens mästerverk genomsyras av den klaustrofobiska stämningen på en u-båt. I operan stiger undertryckt passion och tyngande skuldkänslor till ytan.

Benjamin Brittens Billy Budd ses första gången på Nationaloperan på våren 2022. Iscensättningen är gripande och genomsyras av den klaustrofobiska stämningen på en u-båt under andra världskriget.

Regin som Annilese Miskimmon gjorde för Norges nationalopera med premiär 2019 var en omedelbar succé. Den imponerande scenografin och de tidstypiska dräkterna för till den franska krigsflottan på 1940-talet, som styrs av sjömännens disciplinerade värld och krigets ofrånkomlighet.

I Billy Budd stiger såväl undertryckt passion som tyngande skuldkänslor till ytan — men det gör också skönhetens kraft och befrielse. Den intensiva historien kryper under huden och avspeglar kärnan i vad det innebär att vara människa.

Den brittiska tonsättaren Britten har skapat särskilt älskad sångmusik. I Billy Budd hörs havets dån i orkesterns brus, den starka körsången och de mästerliga solonumren.

Musik: Benjamin Britten
Dirigent: Hannu Lintu
Regi: Annilese Miskimmon
Scenografi och kostymer: Annemarie Woods

Finlands Nationalopera och -balett
28.1.-24.2.2022

Biljetter 20-129€, längd 3 h 10 min
Åldersrekommendation över 12 år.

Framförs på engelska, textning på finska, svenska och engelska.

Stäng