Foto Kansallisgalleria / Courtesy of New Museum, New Museum (c) Maris Hutchinson / EPW Studio

ARS22 - Levande möten

Mannerheimplatsen 2, 00100 Helsingfors
Museet för nutidskonst Kiasma

ARS22 är en stormönstring av samtidskonst och den tionde utställningen i serien som hållits sedan 1961.

ARS22 är en stormönstring av samtidskonst och den tionde utställningen i serien som hållits sedan 1961. ARS-utställningarna har genom decennierna låtit publiken uppleva samtidskonstens nyaste strömningar.

På ARS22 visas dagens mest intressanta konstnärer och verk. Utställningen breder ut sig över alla våningar i Kiasma och den presenterar en omfattande översikt över den aktuellaste internationella samtidskonsten och nya verk som beställts för ARS22. På utställningen kan man också möta levande samtidskonst då performativa verk visas inte bara på Kiasma-teatern utan också i utställningssalarna.

För första gången inkluderar en ARS-utställning också nyckelverk från tidigare decennier, från och med 1960-talet. De skapar en historisk bakgrund till aktuella teman och kartlägger ARS-utställningarnas historia. En del av klassikerverken hör till Kiasmas egna samlingar, en del lånas ur finländska och internationella samlingar.

Utställningen kulminerar på hösten 2022 med det immersiva, litauiska operaverket Sun and Sea (Marina) som visas i Sjökabelhallen i Kabelfabriken. Verket belönades med Guldlejonet på Venedigbiennalen 2019. På ARS22 genomförs det i samarbete med Helsingfors festspel.

Kiasma
8.4.-16.10.2022

Stäng