Astrid Swan

Kaserngatan 46-48, 00130 Helsingfors
Savoy-teatern

Sångare-kompositören Astrid Swan till en konsertsalturné.

Sångare-kompositören Astrid Swan till en konsertsalturné.

ASTRID SWAN

Sångare-kompositören Astrid Swan släppte sitt sjunde studioalbum ”D/other” fredagen den 8 oktober och åker ut på en turné med det nya albumet. Konsertsalturnén besöker fem städer under november–januari 2021–22. Förhandsbiljetterna säljs på varje konsertplats biljettbutik.

Astrid Swan är en finsk kompositör, uppträdare och författare. Under sin 15-åriga karriär har hon släppt sex soloalbum samt talrika samarbetspublikationer med andra artister. Artistens produktion har beaktats omfattande även utomlands och hennes album har släppts utöver i Finland även till exempel i Förenta staterna, England, Tyskland och andra nordiska länder.

Swan har berättat att det nya D/other-albumet behandlar bland annat moderskap, mänskliga relationer och sorg. I recensionen av den uppskattade brittiska musiktidningen Mojo berömdes albumet på grund av sin förträfflighet samt unikt intressanta sätt att behandla teman. Swans förmåga att verbalisera även svåra känslolägen och lyfta fram dem till och med i filmatisk musik är unik och det nya albumet visar denna kompetens perfekt.

Swan får inspiration av den amerikanska sångare-kompositörstraditionen, popmusikens nutid och forntid, genom att i sina kompositioner inkludera olika drivfjädrar från sin livsmiljö på det norra halvklotet.

Längd cirka 1 t 40 min, inklusive en paus

Stäng