Foto Compañia Kaari & Roni Martin (c) Janne Mikkilä

Bergman – Viskningar och rop

Tallbergsgatan 1 C 15, C-trappan, 2. vån., 00180 Helsingfors
Kabelfabriken

I livets och dödens hus flätas fantasi och verklighet samt det förgångna och nuet samman till ett mångfasetterat mönster.

I livets och dödens hus flätas fantasi och verklighet samt det förgångna och nuet samman till ett mångfasetterat mönster.

"All värk var borta. De människor som jag håller mest av i världen var hos mig. Jag kunde höra dem småprata runt omkring mig. Jag kände närvaron av deras kroppar, värmen av deras händer. Jag ville hålla fast ögonblicket och tänkte: Det här är ju i alla fall lycka. Jag kan inte önska någonting bättre." -Agnes i Ingmar Bergmans film Viskningar och rop

Compañía Kaari & Roni Martins verk bygger på Ingmar Bergmans film Viskningar och rop, där de grundläggande frågorna kring liv och död skarpt framträder mot bakgrunden av livets förgänglighet. För Bergman är syftet med livet själva livet, och framför allt i dess enklaste mänskliga gest – beröringen. I gruppens tolkning ackompanjeras livets dans av en cembalo, vars spel fortskrider utan hänsyn till människan.

Kabelfabriken, Valssaamo

3.-12.12.2021

Biljetter 24-34€ från Ticketmaster 

Stäng