Deerhoof, Circuit des Yeux

Tokoistranden, Eläintarhantie, 00530 Helsingfors
Huvilatältet

Det ansedda musikmediet Pitchfork har kallat Deerhoof för ”världens bästa band”.

Om en skara avantgarde-konstnärer stängde in sig i ett punkbands träningslokal för att skapa nya världar, kunde det vara Deerhoof som kommer ut – med en kaotisk, men vacker värld. Det är egentligen exakt vad det experimentella rockbandet gjorde när de spelade in sitt album, som släpptes i fjol. Amerikanska Deerhoof, som varit verksamt sedan 1994, stängde in sig i studion med två gitarrer, en bas och trummor, och producerade en skiva med rastlöst punkfunk, lekfulla sångmelodier och samhällelig kritik i de oslagbara popmelodiernas omfamning.

Det ansedda musikmediet Pitchfork har kallat Deerhoof för ”världens bästa band”. Huvilapubliken får ändå njuta av ett band som skapar den bästa möjliga världen vid varje spelning – med alldeles egna regler.

Kvällens inledande artist Circuit des Yeux vet också hur man bryter ner och bygger nya världar. Bakom artistnamnet är folk-experimenteraren Haley Fohr från Chicago, hennes mäktiga barytonröst och, under denna spelning, även ett fem personers liveband. 

Stäng