0

Duane Michals – Porträtteraren

Mikaelsgatan 1, Kämp Galleria, 00100 Helsingfors
Finlands fotografiska museum K1

Den här utställning presenterar den första omfattande översikten av Duane Michals porträtt. Michals är banbrytande fotograf

Den här utställning presenterar den första omfattande översikten av Duane Michals porträtt. Michals är banbrytande fotograf som på 1960-talet bröt sig loss från dokumentärfotografins etablerade traditioner. 

Han är välkänd för sina iscensatta fotografier som berättar genom en sekvens av filmstillbilder samt för sitt sätt att lägga till handskrivna rubriker, meddelanden och dikter på sina printade fotografier. Hans verk har beskrivits som performativa, narrativa och illusionistiska. Michals njuter av att bli kallad för historieberättare istället för ‘fotograf’.  

Michals började sin professionella karriär inom mode och kommersiell konst i mitten av 1900-talet i New York, och fortsatte sin karriär med porträttfotografering och videokonst. Han har på uppdrag skapat porträtt av många kända skådespelare, författare, musiker och konstnärer, så som Andy Warhol och Meryl Streep. 125 av de porträtten är med i den här utställningen.  

 

Finlands fotografiska museum, K1

17.2.-21.5.2023 må-fre kl 11-20, lö-sö kl 11-18

Inträde 6/12€, under 18 år fritt inträde