Foto Galerie Anhava / Jussi Tiainen

EMERGING 2021: Emma Jääskeläinen, Emma Luukkala, Olle Norås, Joel Slotte

Fredriksgatan 43, 00120 Helsingfors
Galerie Anhava

Galerie Anhava fortsätter sin redan traditionella utställningsserie som presenterar unga konstnärer

Galerie Anhava fortsätter sin redan traditionella utställningsserie som presenterar unga konstnärer. EMERGING 2021 är en fortsättning på de tidigare inbjudna utställningarna för unga konstnärer åren 2011, 2013 och 2018. Nu presenteras målningar och skulpturer av tre inhemska och en svensk konstnär.

Emma Jääskeläinen (f. 1988) bearbetar sten på dess egna villkor exempelvis genom att studera dess textur. Utgångspunkter för hennes konstverk är kropp, beröring, sensitivitet och omtanke. Då hon bearbetar nya verk söker Jääskeläinen impulser från själva materialet.

Emma Luukkala (f. 1992) hämtar motiven till sina målningar från vardagen. Prylar på bordsytan – en penna, en kam, ett anteckningsblock, ett radergummi, en nyckelknippa, ett kvitto och ett gummiband – framhäver vikten av det småskaliga. Detaljer som vi inte alltid upptäcker i vår omgivning ledsagar oss genom förlust och framgång.

Olle Norås (f. 1982) gouacher är fulla av detaljer som utstrålar liv. Associationerna går till vulkanisk jord. Norås håller kontroll över detaljerna i sina målningar med känsligt grepp och förhåller sig med stor respekt till det naturmotiv han arbetar med.

Joel Slotte (f. 1987) ställer ut målningar med sommar- och vinterlandskap. Då han målar prövar Slotte hur det känns på huden att till exempel göra vissa saker under en viss årstid. Verken ger fingervisningar åt betraktaren och söker avsiktligt en balans mellan det trovärda och det icke-trovärda.

Galerie Anhava
15.4.–9.5.2021
Ti-fre kl 11-17, lö-sö kl 12-16

Fritt inträde

Stäng